Pasinler’e Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ‘Patateste Katma Değerinin Artırılması’ projesi kapsamında günde 15 bin ton paketleme yapacak patates boylama makinesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sanayi sitelerinde düzenlenen törene AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Pasinler Kaymakamı Harun Ersin Polat, Pasin Ovası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Adem Alkanat, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İlçe Emniyet Müdürü Muammer Tayfun Girgin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Taşkesenlioğlu: “Pasinler kalkınacak”

Pasinler’e yapılan önemli yatırımın takdire şayan olduğunu altını çizen AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, yatırımların devamı noktasına üstlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Türk siyasi tarihine devrim niteliğinde yenilikler getiren, millet iradesini kendine rehber edinen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde çiftçilerimize daha kaliteli hizmetler sunmaya devam ediyoruz. AK kadrolarımızla Türkiye’ye adeta çağ atlatmıştır. 2023 hedefimize 7 yıl kala AK Parti milletten aldığı güçle emin adımlarla yürümektedir. Ülkemiz, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi anlayışıyla, özgürlük inancı ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri içinde yerini alacaktır. Bugün Pasinler Patatesini pazara gönderdiğimizde tohumluk da içerisinde gidiyor yemeklikte içinde gidiyor. Bugün iyi patatesin kilosu ile tohumluk patatesin fiyatı farklı. Dolayısıyla biz burada çamurlu, ayrıştırılmamış patatesi gönderiyorduk. Patates tarladan geldiğinde farklı şekilde oluyor. Burada hepsi ayrıştırılarak düzenli bir şekilde paketlenmiş olarak pazara çıkarılması katma değeri de yükseltecektir. Büyük firmalara patatesi satamıyorsunuz. Çünkü bunların topraksız, ayrıştırılmış şekilde kendilerine gelmelerini istiyorlar. Artık bu yatırımla birlikte büyük oranda satış artırılmış olacak. Biz de milletvekillerimizle birlikte ürünün satışı anlamında elimizden gerekeni yapacağız, çiftçimiz kalkınacak, Pasinler kalkınacak. İnşallah Pasinler patatesi bundan böyle coğrafi işaretli ürünler arasında da etiketlenerek tescilli olacak.” diye konuştu.
Kaynak: iha