Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Almanya’daki DİTİB Merkez Camii’nin ziyaretçi akınına uğramasına ilişkin, “Köln Merkez Camii Almanya’da ve Avrupa’da bütün Müslümanların ortak değeridir” dedi.

Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde yer alan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘nin (DİTİB) Avrupa’nın en modern camisi olarak inşa ettiği Merkez Camii ziyaretçi akınına uğruyor. Köln şehrinin turistik mekanları arasında yerini alan DİTİB Merkez Camii, başta Almanya’dan ve diğer ülkelerden gruplar olmak üzere, DİTİB’e bağlı derneklerin cemaatleri ile üniversite ve okul grupları tarafından ziyaret ediliyor.

Hafta sonu yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği Merkez Camii’nde gruplarla bir araya gelen DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, camilerin Müslümanın hayatında önemli mekânlar olduğuna vurgu yaptı. Almanya’da camilerin dini hizmetlerin yanında sosyal hizmetlerin de verildiği mekanlar olduğunu belirten Aşıkoğlu, “Köln Merkez Camii, Almanya’da ve Avrupa’da bütün Müslümanların ortak değeridir. Bu caminin yapımından bu aşamaya gelmesine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camilerimize sahip çıkalım. Camilerimizi çocuklarımıza ve gençlerimize sevdirelim. Camiler herkesin huzur bulacağı mekanlardır. Köln şehrinin siluetine zenginlik katan ve 9 Haziran 2017 tarihinde ibadete açılan DİTİB Merkez Camii’nin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor ve ilgi yoğun. Özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri çok yoğun ziyaretçi ağırlıyoruz. Cuma günleri cuma namazı vakitlerinde camimiz dolup taşıyor. Camimizin ibadete açılışından bu güne kadar ziyaretçi sayısı yaklaşık 30 bine ulaşmış bulunmaktadır. Uluslararası İlahiyat mezunu uzman ilahiyatçıların rehberliğinde guruplara cami ve iç tezyinatı hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca cazibe merkezi haline gelen DİTİB Alışveriş Merkezi’nde de çok geniş bir yelpazede ürünlerle hizmet sunan kitabevi, hediyelik eşya ve diğer hizmet alanlarıyla bu yoğunluğa katkı sağlıyor” dedi.

Aşıkoğlu, camiyi ziyarete gelen grupların gördükleri manzaradan etkilendiklerini ifade ederek, "Bu eserin yapımında emeği geçenlere teşekkür ve dua ediyorlar” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha