Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Azerbaycan’ın istiklaline ve cumhuriyetine kavuşması Türkiye Cumhuriyeti için bir gurur kaynağıdır” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında Binegedi Valiliği, Gençlik ve Spor Merkezi’nde konferansta düzenledi.

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek konferansa şeref konuğu olarak katıldı. Konferansa Binegedi Valisi başta olmak üzere, İftihar Piriyev, Gençlik ve Spor Merkezi’nin öğretmenleri, çalışanları ve gençler katıldı.

Binegedi Valiliğinin düzenlediği konferansta konuşma yapan Prof. Dr. İbrahim Öztek, gençlere Türkiye ve Azerbaycan’ın nasıl zorluklarla Cumhuriyetlerini kurduğunu ve bundan sonra gençlerin ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Konferanstan sonra değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması tek temennimizdir. Büyük mücadeleler veren, büyük savaşlar veren ve büyük soykırımlara uğradıktan sonra başarıya ulaşan Türkiye’nin can kardeşi, en büyük yakını olan Azerbaycan’ın istiklaline ve Cumhuriyetine kavuşması Türkiye Cumhuriyeti için de bir gurur kaynağıdır, bir onurdur. Çok büyük mücadelelerden sonra özellikle Mehmed Emin Resulzade’nin kurmuş olduğu cumhuriyet daha sonraki büyük aşamalardan sonra umum milli lider Haydar Aliyev’in oluşturmuş olduğu o sonsuz mücadeleler, sonsuz uğraşlar, ekonomisiyle, siyasetiyle, kültürüyle ve silahlı gücü geliştirmesiyle Azerbaycan’a kazandırmış olduğu büyük hizmetler, unutulacak hizmetler değildir. İki ülkenin liderleri bugün sözde değil, özde kardeş olarak devamlı sarılarak candan kardeşlik projesine en büyük hizmeti veren onlardır. Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak ve buradaki değerli arkadaşım İftihar Piriyev olarak ikimiz bir proje oluşturduk. Bu proje Türkiye-Azerbaycan kardeşlik ve candaşlık projesidir. Bu projeyi büyüklerimizden aldığımız ilhamlarla, bugünkü yöneticilerimizin uyguladığı prensiplerle, protokoller doğrultusunda bütün sivil toplum örgütlerine yaygınlaştırarak, genişleterek, geliştirerek bu projeyi ayakta tumanın savaşını veriyoruz. Azerbaycan’ın kutlanan Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı sonsuza dek yaşasın, Türkiye ve Azerbaycan sonsuza kadar yaşasın” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasından sonra geçlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha