Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor’ etkinliği çerçevesinde, Mersin’de 8 haftada 29 bin ortaokul öğrencisi üç ayrı sinemada film izleme keyfini yaşadı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik kapsamında, sinemaya gitme imkanı bulamayan öğrenciler öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde 1 milyon öğrenci sinemayla buluştu. Ortaokul öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen projeyle öğrencilerin sosyal gelişiminin sağlanması, milli değerlere, sanata ve çevreye daha duyarlı bireyler olmaları hedeflendi.

Mersin’de 29 bin öğrenci sinemayla buluştu

Proje çerçevesinde Mersin’de 3 ayrı sinemada 30 Ekim 2017 ile 22 Aralık 2017 tarihleri arasında 8 hafta süreyle ve hafta içi günler olmak üzere ortaokul öğrencileri sinemayla buluşturuldu. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen etkinlik süresince 29 bin öğrenci sinemaya götürüldü. Öğrencilerin okuldan sinemaya ve sinemadan okula ulaşımı Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı.

Öğrenciler etkinlik boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yerli yapım Ertuğrul 1890, 120, İksir (animasyon), Son Mektup, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (animasyon) gibi filmleri izleme fırsatı buldu. Film gösterimleri esnasında bütün öğrencilere patlamış mısır ve su ikram edildi.

“Sinema etkinliği, öğrencilerin unutamayacakları bir hatıraya dönüşecek”

Sinema etkinliğiyle ilgili açıklama yapan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ‘Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor’ etkinliğinin ülke genelinde uygulandığını ve okullarda büyük bir heyecan oluşturduğunu söyledi. Okul arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte ilk defa sinemaya giden öğrenciler için bu etkinliğin unutamayacakları hatıraya dönüşeceğini belirten Koca, projenin genç neslin kültür-sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına da katkı sağlayacağını ifade etti. Okulların da bu tür sosyal etkinliklerle mahalle, aileler ve öğrenciler için ilgi odağı olacağını vurgulayan Koca, eğitim alanında bir proje şehri olan Mersin’de böylesine anlamlı ve yaralı sosyal çalışmaları yerel imkanlarla sürdürmek gerektiğini kaydetti.
Kaynak: iha