Gümüşhane’de Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatında şehit olan güvenlik güçleri için mevlid programı düzenlendi. Programda ayrıca operasyonun başarıyla sonuçlanması için dua edildi.

Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen program merkez Kemaliye Camiinde akşam namazının ardından başladı. Camiye girişte vatandaşlar çikolata ve Belediye Başkanlığı tarafından da zemzem suyu ve hurma ikram edildi.

Kur’an-ı Kerim ve mevlid okunan, bol bol salavatlar getirilen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından operasyonun başarıyla sonuçlanması için yapılan duaya tüm cemaat içtenlikle amin dedi.

Etkinliğin ardından caminin karşısındaki bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet eden Vali Okay Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Afrin operasyonu başladığı günden itibaren 81 vilayette 81 milyonun operasyona tek vücut olarak destek verdiğini hatırlatarak, Türk milletinin en güzel özelliklerinden birisinin bu olduğunu söyledi.

Gümüşhane olarak operasyonu 7’den 70’e bir başka desteklediklerinin altını çizen Vali Memiş, “İlk günden itibaren maddi manevi desteğimiz sürüyor. 7 yaşındaki çocuk kumbarasında biriktirdiği parayı Mehmetçik vakfına bağışlıyor, 70 yaşındaki emeklilerimiz emekli maaşlarını, esnafımız da aynı şekilde. Bugün de yine İl Müftülüğümüz öncülüğünde değerli hocalarımızla birlikte Afrin’de ki şehitlerimiz ve şuanda kahramanca çarpışan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, polisimize dualarımızı göndermek istedik. Biz insanoğlu hem madde hem de manayız. Dua çok önemli. Oradaki kahraman askerimize, polisimize ve oradaki diğer unsurlarımıza dualarımızı gönderdik mübarek Cuma akşamında. Biz her daim orada çarpışan güvenlik güçlerimizin yanındayız. Allah onlara güç ve kuvvet versin. Allah Cumhurbaşkanımızın liderliği ve komutanlığında başlatılan ve sürdürülen bu operasyonda milletimiz ve devletimizi muzaffer eylesin” diye konuştu.
Kaynak: iha