1 gemi ve 11 TIR dolusu yakıt aldı ve 1.5 milyon ödedi vergi de vermedi.

Manchester City futbol takımının sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri şeyhi Mansur Bin Zayed Al Nahyan’ın 147 metre uzunluğundaki süper yatı Topaz, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'nden giriş yaparak limanın büyük rıhtımına yanaştı. Lüks yat ilçede ilgi odağı oldu. Yatta şeyh ailesinden kimsenin bulunmadığı bildirildi. Yatın yakıt ikmalinin ardından nereye gideceği sır gibi saklanırken, şeyhin Yunan adalarında beklediği, buradan yatına binerek mavi tura devam edeceği öğrenildi. 
1 GEMİ VE 11 TIR DOLUSU YAKIT GETİRİLDİ

55 personelin görev yaptığı mega yata yakıt ikmali için İzmir'deki Aliağa Rafinerisi'nden 1 gemi ile 11 TIR dolusu yakıt getirildi. 620 bin litre yakıt sevkiyatı yapılan mega yata 0,80 Euro'dan satılan mazot için 1 milyon 500 bin lira ödendiği öğrenildi. Topaz’ın, yakıt ikmalinin ardından ilçeden ayrılması bekleniyor.

İhtişamlı görünümüyle dikkat çeken ve yaklaşık 400 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen yatta 6 süper lüks kabinin yanı sıra, helikopter pisti, yüzme havuzları ile fitness, sinema ve konferans salonları bulunuyor. 2012 yılında Alman tersanesinde inşa edilen 8 katlı yat, dünyanın 5. büyük özel yatı olarak gösteriliyor.