Yeni değiştirilen Trafik sigortası uygulamasının 1 Haziran'da başlıyor. Konu hakkında konuşan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Sigorta şirketlerinin 'bize zarar ettiriyor' dedikleri pek çok uygulama düzenlenmiş. Şoför esnafı olarak biz de fazla prim ödemesi isteyen sigorta şirketlerinin fiyat düşürmesini bekliyoruz. Yeni düzenlemeyi fırsat bilip fiyatları yükseltmeyin, uygulamanın takipçisi, olacağız" dedi.

Trafikte sigortasız ticari araç olmadığını açıklayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Zorunlu trafik mali sorumluluk sigortası prim tutarlarının serbestçe belirleme yetkisi verilen firmalar bu değişikliğin ardından, sigorta şirketlerince kaza istatistikleri ve risk durumları göz önüne alınarak ilden ile değişen prim tutarları belirlenmektedir. Ancak, il ve ilçeler arasında bir ayrım yapmamaktadır. Dolayısıyla bilhassa büyük şehirde faaliyet gösteren ticari bir araçla aynı ilin merkezi dışındaki uzak ilçelerinde faaliyet gösteren araçlar için ödenen prim tutarları aynı olmaktadır. Bu haksızlığı dile getirmemize rağmen yeni düzenlemede de düzeltilmemiştir. Şoför esnafından fazladan prim alınmaya devam edilmektedir" diye konuştu.

"SİGORTALI ARACINI İSTEDİĞİ SERVİSTE TAMİR ETTİREBİLECEK"

Kazaya karışan araçların sigortalı tarafından istediği servise götürüp tamir ettirebilecek olmasını olumlu bulduklarını ifade eden Apaydın, "Sigorta şirketleri tarafından, aracı hasar gören araç sahibine aracını sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu atölyelere götürebileceğini belirtilerek hasar bedellerinin daha çabuk ödenebileceğini söylüyorlardı bu sigortalı lehine değişmiş. Hatta hasarlı aracın yedek parçalarının belirli bir yerden alınması gerektiği söylenerek, araç sahiplerinin tedirgin edilmesi neticesinde aracın değer kaybı oluşuyordu. Şimdi sigortalı aracının değer kaybını da talep edebilecek olmasını da olumlu buluyoruz. Ama değişiklikleri fırsat bilip fiyat artırılmasına karşıyız. Birde aracın orijinal parçasının yerine mübadil, eş değer parça önerisini yanlış buluyoruz. Çünkü, bu teklif poliçelerde mutlaka yeni fiyatlandırmayı da beraberinde getirecektir. Bu da şoför esnafını mağdur eder" şeklinde konuştu.