Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için bazı milletvekillerinin katılımıyla anma programı gerçekleştirdi.

Londra'da gerçekleştirilen programa AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu,Adnan Günnar, Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu, UETD İngiltere Şubesi Başkanı Turhan Özen, Londra'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ileLondra'da yaşayan bazı Türk vatandaşları katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, katılımcılar Türk bayraklarıyla yer aldı.

Trabzon Milletvekili Köseoğlu, AA muhabirine burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında milletvekili heyeti olarak dün Almanya'da olduklarını, yarın da Hollanda'ya geçeceklerini belirterek, "Vatandaş ve soydaşlarımızla bir arada olmak ve hem tehlikenin farkına varmak hem de buradaki soydaşlarımızla gelecek planları hazırlamak istiyoruz." dedi.

Köseoğlu, Avrupa'daki Türk vatandaşlarıyla gerçekleştirilen bu tür programların birlik ruhunu oluşturma bakımından önemine dikkat çekerek, bu tür programların geleceğe ışık tutmak açısından da faydalı olduğuna inandığını kaydetti.

Köseoğlu, Avrupa'daki Türk vatandaşlarına da seslenerek 15 Temmuz ruhuna ilelebet duyarlı olmaya çağırdı.

UETD İngiltere Şubesi Başkanı Özen de "ihanet kalkışması" diye nitelendirdiği FETÖ darbe girişiminde çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu vurgulayarak, "Bu insanlara rahmet okumak, dua etmek boynumuzun borcu. Aynı zamanda, onların meydanlarda verdiği bu mücadelenin masada kaybedilmemesi için isimlerinin hatırlatılması, hiçbir zaman unutulmaması lazım" diye konuştu.

Şehitlerin anılmasının hem Türkiye hem de İslam alemi için önemli olduğunu belirten Özen, kendilerinin de bu amaca yönelik olarak ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını kaydetti.