2 Ay Sadece Anne Sütü vermeniz yeterlidir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, ilk altı ay ana sütünün dışında su iç hiçbir şeyin bebeğe verilmemesi gerektiğini belirterek, "Verildiğinde ana sütü içinde bulunan, emilerek vücuda karışan maddelerden bebeğin yararlanması azalır" dedi. 

Örs, edebiyat gelmesiyle annelerde bebeklerine su verme endişesi oluştuğunu söyledi.

Anne sütü alan bebeğe ilk altı ay su verilmesine gerek olmadığını ifade eden Örs, sıcak iklimlerde, tropikal bölgelerde bile sadece ana sütü alan bebeklerin normal su ihtiyacının karşılandığını dile getirdi.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Örs, "İlk altı ay ana sütünün dışında bebeğe su iç hiçbir şey vermemek lazım. Verildiğinde, ana sütü içinde bulunan, emilerek vücuda karışan maddelerden bebeğin yararlanması azalır" diyerek, şöyle devam etti:

"Anne sütü bebekler için sadece su sağlayan bir gıda kaynağı değil, büyümesi ve bağışıklık sistemi için de çok mühim. Yaz aylarında ortaya çıkan hastalıklar ve ishale karşı sadece ana sütü alması bebeği koruyacaktır. Yeni doğan döneminde bebeğin aşırı giydirilmesi, fazla sarılması, odanın sıcak tutulması gibi uygulamalar yapılıyor. Bu vaziyet terlemeye yol açarak su kaybına ne sebepten olur. Bebeklerin altlarındaki ıslaklıktan yeterli sıvı alıp almadığını denetim edebiliriz. Sık sık altını ıslatan bebek bol miktarda sıvı alıyor demektir."

Annenin yeterli dinlenip, bol sıvı aldığında gerektiği kadar süt miktarının sağlanabileceğini anlatan Örs, sütü artırdığı düşünülen şeylerin uzman görüşü alınmadan kullanılmaması uyarısında bulundu.