2 TB'lık SSD yeni bilgisayarlarda kullanıcılara sunulacak.

Üzerinde hareketli parça bulunmadığı için dosya transfer hızı çok yüksek olan ve USB bellek mantığı ile tasarlanan SSD depolama çözümleri ağırlıklı olarak dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. masa üstü bilgisayarlarda da tercih edilen SSD modellerinde bugüne kadar en yüksek kapasite 1 TB idi.

2 TB kapasiteli SSD üretildi. Üzerinde hareketli parça bulunmadığı için dosya transfer hızı çok yüksek olan ve USB bellek mantığı ile tasarlanan SSD depolama çözümleri ağırlıklı olarak dizüstü bilgisayarlarda kullanılıyor. 
SSD alanındaki önemli üreticilerden biri olan Samsung bu ürünlerin kapasitesini 2 TB'a çıkarttı. Firmanın 850 EVO ve 850 PRO ismiyle tanıttığı iki yeni SSD modeli 2 TB kapasite sunuyor.
Hem dizüstü hem masaüstü cihazlarda kullanılabilecek olan yeni modellerden 850 PRO, 10 yıl ya da 300 Terrabyte yazma garantisi, 850 EVO modeli ise 5 yıl ve 150 Terrabyte yazma garantisine sahip.

850 EVO modelinin yurtdışı satış fiyatı 800, 850 PRO modelinin satış fiyatı ise 1000 dolar olarak açıklandı. Özellikle profesyonel kullanıcılara yönelik tasarlanan iki model, 4K video montaj, video depolama ve benzeri veri aktarım hızı gerektiren işler için kullanılabilecek ürünler. 
Editör: TE Bilişim