Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni yılı maden ocağında geçirmek üzere Zonguldak Kozlu TTK Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Bakanları Zonguldak Valisi Ali Kaban karşıladı.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde kısa bir eğitimden geçen bakanlar, beraberindeki AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve partililer ile birlikte önce kurum binasında madenci elbisesi giydi. Baretlerini giyen bakanlar, ardından Kozlu Müessese Müdürlüğü yetkililerinden yer altında 30 dakika yeten madenci maskesi hakkında bilgi aldı.

“ZONGULDAK EMEĞİN MERKEZİ”

Ocağa girmeden önce gazetecilere değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Dün Suudi Arabistan’daydık. Önemli bir seyahat oldu Türkiye açısından. Hava muhalefetine rağmen söz vermiştik. Zonguldak’a geldik. Hava muhalefetine rağmen sözümüzü yerine getirdik. Emek, iş gücü, Zonguldak’ta buranın merkezi. Yeni yıla burada girmek istedik. Aynı zamanda yerli kaynaklarımıza, madenciliğimize, gerekli ehemmiyeti verme noktasında burada birlikte geçirmek istedik. Vekillerimiz, başkanlarımız, valimiz, aynı şekilde sağ olsunlar. Süleyman Soylu bakanımız da buradalar. Birlikte yeni yıla girelim istedim. İnşallah yeni yılın ülkemize, milletimize özellikle son iki yıldır zor sıkıntılı süreçlerden geçtik. Kardeşliğimize, dirliğimize katkıda bulunacağı güzel bir yıl temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“EMEĞİN BAŞKENTİNDE MESAJ VERELİM İSTEDİK”

Asgari ücret hakkındaki gelişmeler ve emeklilere yapılan katkılarla ilgili hatırlatmada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise, “Tüm insanlık için hayırlara vesile olur temennisindeyiz. Bir şeyi ifade etmek gerekir ki 2015 yılında 2014 yıllında demokrasiyi, milli iradeyi seçimlerle doyasıya yaşadık. 2015’te 1 Kasım’dan sonra 2019’a kadar milletimizin de hükümetimizin de aslında her birimizin hedefi Türkiye’nin arzu ettiği hem büyümeyi, hem gelişmeyi, hem üretimi, hem istihdamı, emeğin başkentinde Zonguldak’ta hep birlikte bir mesaj verelim istedik” şeklinde konuştu.

“2016 GÜZEL GELİŞMELERE VESİLE OLACAK”

Zonguldak’ın önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Soylu, “Aziz milletimiz bilsin ki bu ülkede 1 Kasım’da Türkiye’nin yönetimini emanet ettikleri evlatlarını hem sıtkı sadakatle hem büyük gayretle kendilerine bırakılan emaneti en iyi şekilde temsil etmeye, çalışarak, gayret göstererek taşımaya hem de milletin bu büyük emanetini yarınlara götürmeye hep birlikte gayret içerisindeyiz. İnşallah Zonguldak bizim memleketimizin, ülkemizin emek açısından da coğrafya açısından da önemli bir yerdir. İnanıyoruz ki bugün burada Enerji Bakanımızla 2016’da direk kendi alanında kendi sektöründe vereceğiz güzel müjdelerle birlikte güzel gelişmelere vesile olacak adımlar atarız. Hep birlikte dün beraber asgari ücreti açıkladık. Takdir edersiniz ki ondan önce de emeklilerle ilgili her ay 100 lira yıllık 1200 lira katkı olacak. Tek tek 1 Kasım seçimlerinden önce verdiğimiz taahhütleri yerine getiriyoruz. Buraya gelirken Başbakanımızla yapmış olduğumuz toplantı neticesinde geldik. Hem selamlarını iletiyoruz. Yeni yıl dileklerini iletiyoruz. İnşallah yeni yılda hep birlikte bu temennilerimize ulaşırız. Allah tüm insanlığın yardımcısı olsun” dedi.

İŞÇİLERLE YENİ YIL YEMEĞİ

Bakanlar, açıklamaların ardından yerin 425 metre altına indi. Beraberindekiler ile birlikte kafese binen bakanlar, yer altındaki işçilerle buluşacak. Börek ve cevizli kömecin yanı sıra çeşitli ikramlardan oluşan yeni yıl sofrasına oturacak olan bakanlar, ayrıca yer altındaki işçilerle de görüşerek fikir alışverişinde bulunacaklar.