250 terörist yeniden saldırı altında.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Irak sınırına yakın Dağlıca adlı bölgede ring görevine çıkan askeri konvoy, bölücü PKK'nın mayınlı saldırısına uğradı. Olumsuz hava şartlarına rağmen, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250′ye yakın teröristi, çembere aldı.
MAYINLI SALDIRI

Türkiye'yi yasa boğan saldırı öğleden sonra gerçekleşti. Yeşiltaş Karakolu'ndan ringe çıkan 60 askeri araç, Kamışlı-Doğanlı-Varagöz adlı bölgede mayınlı saldırıyla karşılaştı. Yola döşenen mayının patlatılması sonucu, zırhlı araçlarda bulunan 15 askerimiz şehit düştüğü iddia ediliyor. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı. Bölgeye Atak helikopterlerinin yanı sıra çok sayıda özel birlik sevk edildi.
ÇEMBERE ALINDI

Olumsuz hava koşullarına rağmen, takibi sürdüren Jandarma özel birlikleri, saat 19.00-19.30 aralığında 60 hainden oluştuğu belirlenen PKK'lı grubu çembere aldı. Gruba destek için sızan 250 kişilik PKK'lı grubun da yerini belirleyen güvenlik güçleri, hava destekli operasyonlarla çembere aldı. Havalanan F4 ve F16′lar 10′a yakın hedefi imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. Aynı bölgede 14 Ağustos 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ise 3 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı.