CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE

Türkiye 15 Temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihin en kritik anlarını yaşamıştır. FETÖ üyesi olduğu anlaşılan bu grup tanklarla silahlarla devlete ve milete karşı saldırıya geçmiştir.

Şahsım ve hükümetin kararlı duruşu milletimizin darbecilere karşı cesurca dikilmesi sayesinde hamdolsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır.

Geleceğine sahip çıkan milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. Darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.

Gözlerinin önünde onlarca kişi şehit olurken yaralı kardeşlerimiz de sabaha kadar direnişlerini sürdürmüşlerdir.Milletimiz 1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkmamanın üzüntüsünü yıllarca yaşamıştır.

1980 darbesinde toplumumuzun acısı hala tazedir.15 Temmuz tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. İlk defa bir darbe girişimi millet tarafından akamete uğratılmıştır.

 246 masum insan hayatını kaybetmiş, 1536 masum vatandaşımız yaralanmıştır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

 3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Şu siyasi parti bu siyasi parti üzerinden duracak değilim ama ben milletimle iftihar ediyorum. Demokrasi tarihine kahramanlık destanını biz yazmış bulunuyoruz.Darbe girişiminin haber alındığı andan itibaren.

Başbakanımız bakanlarımız emniyet teşkilatı darbecilere karşı duran komutanlarımızla çok yakın çalışma içinde olduk.Derhal İstanbul’a giderek darbecilere karşı durduk.

Ertesi gün akşam olmadan darbe girişimi bertaraf edildi.MGK üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda terör örgütünün bertaraf edilebilmesi için anayasamızın 120. Maddesi uyarında OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık.