Gümüşhane'nin  Torul ilçesine bağlı  Harmancık köyünde karayoluna düşen çuvalın içinden çıkan 10 çift ayakkabıyı 6 aydır saklayan vatandaş, sahibinin gelip eşyalarını almasını bekliyor.  Torul ilçesine bağlı  Harmancık köyü Molla Mahallesinde yaşayan Nihat Bal, Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarında geçtiğimiz  Eylül ayında aracıyla dönüş yaparken yol ortasındaki siyah büyük poşeti fark edince aracından inerek çuvalı kontrol etti. İçinde çocuk, bayan ve erkek ayakkabılarından oluşan toplam 10 çift ayakkabı, voleybol topu, un eleği, elektrik prizi ve yolluk çıkan çuvalı bir süre yol kenarındaki dolmuş durağına asarak sahibinin gelmesini bekleyen Bal, kimseye ulaşamayınca bu kez habercilere bilgi verdi.

Bal, " Kurban Bayramı sonrası idi.  Torul'dan gelirken Harmangülü Kavşağından döndükten sonra yol üzerinde siyah bir poşet gördüm. Biraz da patlamıştı. Durup baktığımda içinde ayakkabılar gördüm. Bir arabadan düştüğünü tahmin ederek aldım ve eve götürdüm. Poşetten çıkan yolluğu durağa astım ki düşüren görürse tanır da gelir sorar kim astı bunu buraya diye. O zamandan beri hiç ses çıkmadı. Şimdi de bu haberden sonra gazetelerde görürse gelir alır diye bekliyorum" dedi.

Bu haberlerden sonra da gelip almazlarsa ayakkabıları yoksullara dağıtmayı veya Kaymakamlığa teslim etmeyi düşündüğünü dile getiren Bal, "Sahibi çıkarsa daha memnun olurum. Benim olsaydı hiç aklımdan çıkmazdı 10 çift ayakkabı düşürdüğüm. İnşallah sahibi de bulur memnun olurlar" diye konuştu.

Bal, ayakkabı dolu poşetin göç eden veya adres değiştiren birisinin eşya kamyonundan düştüğünü tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim