74 bin kilometrelik bisiklet turu yapılacak olan Barış adına yeni bilgiler geldi.

MUĞLA (AA) - İstanbul 'dan "barış için pedalla" sloganıyla 74 bin kilometrelik bisiklet turuna çıkan Meriç Şehit, Muğla'nın Marmaris ilçesine ulaştı. 
Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda belediye görevlilerince karşılanan Şehit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle yola çıktığını söyledi.
Sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü turuna "barış için pedalla" sloganıyla 29 Mart'ta başladığını belirten Şehit, "Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu da hatırlatmak için Beylikdüzü'nden yola çıktım. 74 bin kilometre pedal çevirerek 76 il, 489 ilçeyi geçmeyi planlıyorum. Turu 540 günde bitirebilirsem, ülkesi içinde 74 bin kilometreyi tamamlamış tek bisikletçi olacağım" dedi. 
Bunu başarması durumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na da gireceğini anlatan Şehit, asıl amacının rekor kırmak değil bu başarıyı gösterip insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek olduğunu kaydetti.
Şehit, 40 ülke gezen Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe'nin geçen ay Marmaris'te bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini anımsatarak, turu aynı zamanda Niaffe'nin anısına gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.