Ahmet Sever’in kitabıyla birlikte Hayrunnisa Gül hakkında hiç bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. Hayrunnisa Gül, başörtüsü yüzünden yasaklandığı askeri başyaverlik binasını basmış.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever, Çankaya’da yaşadıklarını anlattığı ‘Abdullah Gül ile 12 Yıl’ kitabında Hayrunnisa Gül ilgili ayrıntılar da var.

Abdullah Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra askerler başörtülü Hayrunnisa Gül’ün ‘askeri noktalardan’ geçişine yasak koymuşlar. Hayrunnisa Gül bir gün ‘artık yeter’ deyip kendi kullandığı otomobil ile baskın yapmış.

CEZA KAPISI

İşte Hayrunnisa Gül olayının ayrıntıları;

- Başörtüsü takıntısıyla hayatı ona zehir ettiler. Dünyanın bütün kırmızı halılarında yürüyebilen bir first lady kendi evinde yürüyemiyordu. Ziyarete gelen yabancı first lady’lere de zulümdü. Yan kapılardan alıyorlardı, C kapısından. Buna ‘Ceza kapısı’ diyordu.

‘YETER ARTIK’ DEYİP BASKIN YAPMIŞ

- Cumhurbaşkanlığı’nın içindeki askeri geçiş noktalarından Hayrunnisa Hanım’ın geçmesini istemediklerini belirttiler. Bir gün Hayrunnisa Hanım otomobili şoföründen alıp Başyaverlik’e geliyor. Bunu duyan Cumhurbaşkanı da peşinden… Yetişip yanına oturuyor. Başyaver koşturarak gelmiş, terlemiş. Hayrunnisa Hanım espri yapmış: “Metin Albay, hayrola? Nefes nefese kalmışsın, spor mu yapıyorsun?” diye takılmış.

ABDULLAH GÜL NE TEPKİ VERDİ?

- O zaten çok üzülüyordu. Bunu sonlandırma düşüncesi vardı kafasında. Hayrunnisa Hanım hızlandırmış oldu.

ASIL İNTİFADAYI BEN BAŞLATACAĞIM SÖZÜNÜ NİYE SÖYLEDİ?

Hayrunnisa Gül , Abdullah Gül’ün Çankaya’ya veda yemeğinde de “Asıl intifadayı ben başlatacağım” sözleriyle büyük sarsıntı yaratmıştı. Hayrunnisa Gül’ün bu sözü neden söylediğini de Ahmet Sever şöyle aktardı;

- Ak Parti içinden, yakınından, medyasından çok büyük saldırılar geldi. Çok kırıldılar buna. Abdullah Bey resepsiyonda sitemini daha yumuşak bir dille yapmıştı. Hayrunnisa Hanım daha sert noktalara götürdü. İçindekini frensiz boşaltan bir tepkiydi.

Editör: TE Bilişim