Halkın büyük tepkisini çeken ve günler süren mücadele sonucu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle sonuçlanan Cerattepe’deki olaylarla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız şaşırttı.

Cerattepe’de ihale yapıldığını hatırlatan Taner Yıldız “Firmalar yarıştı. Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzün yaptığı ihale bir firmada kaldı. Biz orada bir ruhsat verdik. Yer üstü madenciliği değil bu. Yeraltı madenciliği yapacak. Ne madenimizden ne çevremizden vazgeçmemiz lazım. Oradaki madeni çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’nin ithal kaynaklarından birini ihraç etmeye dönüştürüyor” dedi.

Çıkartılan cevherin o bölgede işlenmeyeceğini belirten Yıldız “Murgul’dan Samsun’a taşınacak. O madenin içerisinde herhangi bir kimyasal yapı bulunmayacak. 8 tane açılan araştırma kuyusu ile beraber yeraltı su seviyeleri ve suyun kalitesi her zaman kontrol edilecek. Bunun taahhütlünü veriyoruz. Orada herhangi bir kirlenmeye müsaade etmeyiz.” şeklinde konuştu.

Cerattepe’de teleferik yapımı için binlerce ağaç kesildiğini itiraf eden Bakan Yıldız “Kaç ağacın kesileceğini sordum. Teleferik yeri var, hemşerilerimizin kullanması için binlerce ağaç kesildi.  Kötü mü oldu? O ne kadar makul ise, maden işleri de orada kesilenle mukayese edilemeyecek kadar makuldür” dedi.