Ahmet Davutoğlu,  TRT 1 ekranında seçim sonuçlarını değerlendiriyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Seçim neticelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Genel başkan, başbakan olarak değil ,vatandaş olarak beni mutlu eden birkaç hususu söylemek isterim. Birincisi katılım. Çok yüksek bir katılım oldu. Bu çok önemli. Bu bir kere demokrasinin bir kere kökleştiğinin, halkımızın bilincinin çok yaygınlaştığını gösteren bir tablo. İkincisi meşruiyet. Meşruiyetin kaynağı ve kullanılması. Siyasi gücün kaynağı milli iradedir, milli irade de seçimlerle tezahür eder. Neticesi ne olursa olsun meşru çizgiyi millet gösterir, ülkenin idare edilmesini seçtikleriyle sağlamaya çalışır. 

"YÜZDE 41 BAŞARIDIR"

Şunu da görmemiz lazım yüzde 41 bir başardır. Bu anlamda kimse kendi yenilgisinden başarı çıkarmaması lazım. Yani 'yüzde 26'da istifa ederim' diyen Kılıçdaroğlu, yüzde 25'i zafer ilan ederse başkasının başarısından kendine hisse çıkarıyor demektir. 

Millete sitem edilmez, millete küsülmez. Milletin iradesi tartışılmaz. Millet ne derse doğru olan odur. AK Parti'nin yüzde 49'lardan 2011 yılı, geçen sene il genel meclisi itibarıyla yüzde 43,5 civarındaki oylarının şimdi yüzde 41'lere gerilemiş olması göreceli olarak bizim muhasebe etmemiz, üzerinde düşünmemiz gereken olgudur. Kesinlikle, hiçbir zaman hiçbir seçim dolayısıyla millete bir sitem duygusu içinde olmadık. 

"KAOTİK TABLOYA İZİN VERMEYİZ"

Geldiğimiz temel ilke şu, en önemli husus Türkiye'nin menfaatidir, halkımızın huzurudur. Bir anlık dahi kaotik bir tabloya biz izin vermeyiz. Bu ülke bizim. 12 yıllık kazanımları biz temin ettik. Buradan bir kez daha halkımıza seslenmek istiyorum, müsterih olsunlar. Bu kazanımların hiçbirisinin kaybolmasına izin vermeyiz. 

Hükümet işleyişlerinde hiçbir aksama olmayacaktır. Piyasalara söylüyorum, iş adamalarına, iş dünyasına, sendikalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza... Herkes evinde rahat uyusun. Bütün halkıma sesleniyorum. 'Şu veya bu yönde tecelli etti' diye kendilerini üzmesinler, biz her şeye saygı gösteririz. O tecelli eden şeyi doğru anlayıp
yolumuza devam ederiz.

Koalisyon için her olasılığı değerlendiririz. Her muhalefet partisiyle samimi bir şekilde görüşeceğim. Kırmızı çizgi siyasetin doğasına uygun bir söz değil.

Editör: TE Bilişim