Olay, Kartal, Atalar Mahallesi, Atalar Caddesi üzerinde bulunan, AK Parti Atalar Mahalle Temsilciliği Bürosu önünde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz kişiler tarafından saat 02. 20 sıralarında, parti bürosu önünde ses bombası patlatıldı.

Patlamanın tesiriyle, kaldırım taşları etrafa saçıldı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çelik yelekli bir vaziyette civarda güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmasını sürdürürken, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin parti bürosu önüne YDG-H yazdığı öğrenildi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen AK Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman, saldırıyı telefon aracılığıyla öğrendiğini söyleyerek: ”Ben telefonla haber aldım. Burası gece bire kadar açık olan bir yer. Saat iki civarlarında ses bombası konulmuş. Koyanlar yazı da yazmışlar YDG-H Örgütü şeklinde. Allaha şükür can ve mal kaybı yok.

Sadece bir ses bombası. Ama bu bile Türkiye’de belli gurupların Türkiye’yi ne hale getirmek istediğinin göstergesidir. İnşallah bunlara fırsat verilmeyecektir ”dedi.