Çalıştaya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekili ve adayları Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Milletvekili adayları Salih Cora, Ergin Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, İl SKM Başkanı Hasan Dilekoğlu, İlçe başkanları, İlçe Belediye başkanları, İlçe SKM başkanları katıldı.


Çalıştayda açılış konuşmasını yapan İl SKM Başkanı Hasan Dilekoğlu, “7 Haziran Genel seçimlerinden sonra gördük ki AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi, Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderi haline gelmiştir. AK Parti’yi tek başına iktidara getirmek varoluşsal bir meseledir ve bu bizim vazifemizdir. Burada yapacak olduğumuz çalışma seçim sürecinde yapacak olduğumuz çalışmaların stratejisi ve değerlendirmesini içerecektir. Bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da asla ve asla vazgeçmeyeceğimiz ihanet çetesi diye ifade ettiğimiz paralelle mücademiz bütün SKM çalışmalarımızda olacaktır. İkinci önemli husus ise Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve parti büyüklerimize hakaret eden medyadakilerle mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“PLANLARIMIZDA EN UFAK BİR AKSAKLIK OLMADI”
Dilekoğlu’nun ardından konuşma yapan İl Başkanı Haydar Revi de, “7 Haziran Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarımızda çay ve fındık ayı olmasına rağmen hiçbir aksaklık olmadı. 1 Kasım Genel Seçimleri için listelerimizin belli olması adına gerekli istişareleri yaptık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün planlarda en ufak bir aksaklık olmadan gerçekleşti. Bunda sizin payınız çok büyüktür. Yarından itibaren hep birlikte programlarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Önemli bir seçime giriyoruz ve bu seçimin önemini hepimiz biliyor. 1 Kasım’da yapılacak olan seçim Türkiye Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacaktır. Bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KEŞKELERİ TELAFİ EDECEĞİZ”
Trabzon Milletvekili ve Adayı Süleyman Soylu, burada olmalarının bir sebebi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Gönüllü bir çalışma yapıyoruz. Zorla getirilmiş değiliz. Hep birlikte ve bir gönüllülük esasıyla buradayız. 7 Haziran akşamı SKM’de hep birlikte seçim sonuçlarını takip ettik. Sonuçları canlı canlı izlerken keşke daha çok çalışsaydık, keşke gitmekten imtina ettiğimiz evlere de gitseydik dediğimiz oldu. Keşke partimizin kurucularını biraz daha harekete geçirebilseydik, keşke belediyemizin imkanlarını biraz daha iyi kullanabilseydik dediğimiz oldu. Onlarca yüzlerce ve binlerce keşke sayfalar dolu olabilir. Şimdi bu keşkeleri telafi edebileceğimiz bir seçime giriyoruz.” 
Soylu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hep birlikte tekrar milletimize müracaat edeceğimiz ve gelecek adına o Yeni Türkiye’yi oluşturabilmek için sandığın esas olduğunu bir kez daha elde edebileceğimiz bir seçime doğru gidiyoruz. Geçen seçimde iyi çalıştık, bu disiplin içerisinde bu heyetin burada bulunması gayet anlamlıdır. Büyükşehirler arasında oyunu en iyi muhafaza eden bir şehir unvanına sahibiz. Çok çalıştık çok gayret gösterdik ve öyle bir iklim oluşturduk ki Türkiye genelinde 9 puan oy düşmesine rağmen şehrimizdeki ilçelerde rekor oylar aldık. Ben belediye başkanı olsam bütün varımı yoğumu bu seçimde ortaya koyarım. Sadece AK Parti’nin başarısı için değil neden biliyor musunuz? İktidarın oluşturabileceği ve iktidarın imkan sağlayabileceği hizmetlere sahip olmak, gittiğiniz yerlerde sizin vekillerinizin ve sizin bürokratlarınızın size imkan sağlamasıdır. 30 yıl içerisinde gelecek hizmetlerin 3-4 yılda gelebilmesi için de belediye başkanlarının bu seçimde varını yoğunu ortaya koyması gerekmektedir”

“ANLATACAKLARIMIZ VAR”
AK Parti açısından 1 Kasım Genel Seçimlerinin kendi yürüyüşünü telafi etme seçimi olduğunu ifade eden Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “1 Kasım akşamı ya istikrar ve huzur ya da yeniden Türkiye’nin ağır aksak yürüdüğü meselelerin çözümün zorlaştığı bir tabloyla karşılaşacak olduğumuz aşikârdır. Belediye Meclis Üyesi olsam kendi mahallemde dokunmadık el bırakmam. Hepimiz gönüllü bir birlikteliğin ve gönüllü bir yolculuğun içerisindeyiz. İstikrar, huzur istiyor muyuz? Bir boşluktan faydalanmak isteyenler terör bataklığa ülkemizi çekmek için çaba gösterdi. Trabzon’da karar verecek olan sizlersiniz. 33 günlük bir zaman dilimi var hepsi o kadar ve bu zaman dilimi içerisinde ulaşacağımız mahalleler, köyler ve insanlara anlatacaklarımız var. Hem seçim döneminde anlattıklarımız var hem de vekil seçildikten sonra anlattıklarımız var.” 

"MESAİMİZ TRABZON"
Akıllarının da fikirlerinin de mesailerinin de Trabzon olduğunu belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aklımız da fikrimiz de mesaimiz de hep Trabzon oldu. Ne söylemişsek yerine getirmeye çalışacağız, görevlerimizi yerine getireceğiz. Trabzon’da çok önemli bir yolculuğu hep birlikte gerçekleştireceğiz. 1 Kasım’da Allah nasip ederse ilk günkü heyecan ve ilk günkü aşkla ‘Haydi Bismillah’ diyerek 2023 hedefine ulaşmak için yeniden iktidar olacağız. Bizim 81 vilayetten farkımız var, bu farkımızı 7 Haziran Genel seçimlerinde gösterdik. Üç buçuk aydır Trabzon’un sorunlarına el atacak bir hal içerisinde olduk. Her birimizin geçmişte ne yaptığımızı ve şimdi ne yapabiliriz görmemiz gerekiyor” 

"HER İNSANIMIZA DOKUNACAĞIZ "
Soylu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu seçimi bir futbol müsabakasının penaltılarına benzetmiyoruz aksine bu seçimi ikinci yarıda sonuca ulaşabileceğimiz bir seçim olarak görüyoruz. Geçen seçimde yaptıklarımızı bu seçimde yapmamız gerekmektedir. Hep beraber eşit bir rekora imza atacağız ve bizim imzamız olacak. Türkiye’deki başarımızı inanın çok iyi bir noktaya getireceğiz ve biz de buna gayret göstereceğiz. Trabzon kendi içerisinde yaşayan ve oy veren insanlar kadar Trabzon’un dışında yaşayanlara da etki edebilecek bir kabiliyete sahiptir. Her insana dokunacağız, her eve gireceğiz ve bilmenizi istiyorum bu yolculuğun da bu yolun da hakkını vereceğiz.” 
Soylu’nun konuşmasının ardından Çalıştay'ın basına kapalı bölümüne geçildi.