Kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 2 şüpheli, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıda bulundu. Saldırı sırasında binanın bahçesinde bulunan ve özel güvenlik görevlisi olduğu ifade edilen bir kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralı güvenlik görevlisi Sinan Kılıç (31), olay yerine sevk edilen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Yapılan ihbarın ardından olay yerine başta özel harekât, asayiş ve zırhlı ekipler olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme başlatan ekipler, yerde bulunan boş mermi kovanlarını tek tek işaretleyerek soruşturma başlattı. Ardından bölgeye olay yeri inceleme ekipleri sevk edilerek detaylı inceleme başlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN YAYA OLARAK KAÇTI İDDİASI
Yapılan silahlı saldırının hemen ardından şüphelilerin yaya olarak kaçtığı ileri sürüldü. Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına alan ekipler, kaçan şüphelilerin yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

OLAY YERİNDE ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ
Öte yandan, olay yerinde inceleme yapan ekipler, parti binasının yakınında yer alan ve saldırının olduğu alana çok yakın bir bölgede şüpheli pakete rastladı. Paketin bomba ihtimaline karşın çevrede geniş güvenlik önlemleri alınarak uzman ekip istendi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, paketi fünyeyle patlattı. Paketin boş olduğu tespit edilince alınan güvenlik önlemleri yeniden normale döndü.