Akbük'ün maskotları şok üzerine şok yarattı.

Menteşe'nin Gökova Körfezi'ndeki Akbük Koyu'nda yaklaşık 30 yıldır yaşayan, kazlar, tatilci ve turistlerin maskotu haline geldi. İki kilometrelik plajda turistlerle birlikte denize giren, sahil boyunca gruplar halinde yürüyüşler yapan kazlar tatilcilerin ilgisini çekiyor. Bol bol hatıra fotoğrafı çeken turistler, neşeli anlar yaşıyor.

"ÇOK SEVİMLİLER"

Macaristan'ın Budapeşte kentinden tatil için ailesiyle birlikte gelen profesyonel dansçı 21 yaşındaki Emese Fanni Agaston, "Tatil için geldiğimiz Akbük Koyu'nda kaz sürüsünü görünce önce tedirgin oldum. Ancak, ardından plajda onlarla yüzmeye başladım. Çok sevimliler. İnsanlara çok alışmışlar. Bu koyda birçok doğa güzelliğini birlikte yaşamanın heyecanını hissettim" dedi.

KOYUN BİR GÜZELLİĞİ DE KAZLAR

Koyda pansiyon ve restoran işletmeciliği yapan 36 yaşındaki Öner Altaş, kaz sayısının daha önce 40'dan fazla olduğunu, zaman içerisinde giderek azaldıklarını belirtirken, "Sevimli kazlar, tatilci ve yabancı turistlerin sevgilisi haline geldi. Onları sahilde plajda, yolda yürürken her yerde görebilirsiniz. İnsanlar elleriyle besledikleri için kaçmıyorlar. Koyun farklı bir güzelliğini ortaya koyuyorlar" diye konuştu.