Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında özellikle gıda  alışverişinde yoğunluk yaşandığını, herkesin bütçesini iyi hesap ederek harcamada  bulunması gerektiğini belirtti.
 
 Tüketicilerin rahmet ve bereket ayını fırsata çevirmek isteyen kötü  niyetli bazı satıcılara fırsat vermemesi gerektiğini vurgulayan Küçük, "Ramazan  ayının ilk günlerinde talep artışı nedeniyle gıda fiyatları yükselebildiğinden  tüketiciler ayın tamamını düşünerek harcama yapmalı. Gerekli  mukayeseleri  yaparak ihtiyaçlarına uygun mal ve hizmetleri satın almalı. İhtiyaçlarını önceden  belirlenmeli ve  bütçe aşılmamalı" diye konuştu.
 
 Küçük, oruçlu insanların alışveriş sırasında dalgın olabildiklerine  işaret ederek, şunları söyledi:
 
  "Alışveriş sırasında ürünlerin raf fiyatları ile kasada ödenen miktar  muhakkak kontrol edilmelidir. Eğer farklılık varsa tüketiciler düşük fiyatın  kendilerine uygulanmasını istemelidir. Ödeme sırasında, kredi kartlarından tahsil  edilen tutara da dikkat edilmeli. Son kullanma tarihleri geçmiş ürünler satın  alınmamalı, alınmış ise derhal iade edilmelidir. Tüketicilerin ekonomik  çıkarlarının korunması, satın aldıkları mal veya hizmetleri kolaylıkla seçmeleri  bakımından, satışa sunulan ürün ve hizmetler üzerinde etiket veya fiyat listesi  mutlaka bulunmalıdır. Bu konuda, belediye yetkilileri gerekli denetim  yapmalıdır."
 
Tüketicilerin standartlara uygun olmayan gıda ürünü imal eden, satışa  sunan iş yerleriyle ilgili olarak "Alo Gıda 174" ve "Alo 153" telefon hatlarına,  belediyelerin zabıta birimlerine ihbar ve şikayette bulunabileceğini aktaran  Küçük, herkesi yasal haklarını bilen ve bunları uygulayan sorumlu birer vatandaş  ve tüketici olmaya davet ettiklerini kaydetti.
Editör: TE Bilişim