Android kilit ekranında bildirimleri görüntülemek yoğun iş günlerinde size büyük kolaylık sağlayabilir. Akıllı telefonunuzdan bildirim sesi geldiğinde ekran kilidini açmanız ve gelen bildirimin içeriğini kontrol etmeniz gerekir. Ancak Android kilit ekranında bildirimleri görüntülemek suretiyle kilidi açmak zorunda kalmayabilirsiniz. Bu işlem için Notify! uygulamasından yardım almanız yeterli.

Uygulamayı cihazınıza yükledikten sonra küçük ince ayarlar yapmanız gerekiyor. Öncelikle uygulamanın bildirimlere erişimine onay vermelisiniz ki işini yapabilsin. Daha sonra da mevcut kilit ekranını Notify! widget’ı ile değiştirmelisiniz. Bunun için mevcut widget’a uzun basılı tutun ve kaldırma simgesine sürükleyin. Mevcut simgeler arasından Notify!’i seçin. Ardından kilit ekranınızı özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

Android Kilit Ekranında Bildirimleri Görüntülemek

Uygulamanın ücretsiz versiyonunda bazı kısıtlamalar var ama mevzu bu değil. Arayüzünde akıllı telefonda kurulu tüm uygulamalar listeleniyor, bazılarını veya tümünü etkinleştirebiliyorsunuz. Bir uygulamayı etkinleştirdiğinizde bildirimleri kilit ekranında beliriyor. Liste maalesef alfabetik düzenlenmemiş, istediğiniz uygulamaları arayıp bulmanız gerekecek.

Uygulama seçiminde aktif olarak kullandıklarınızı ön plana çıkarmanızda fayda var, bu sayede önemsiz bildirimlerle meşgul olmayabilirsiniz. Seçtiğiniz uygulamanın bildirimleri ile ilgili bazı düzenlemeler yapma imkanınız da hazır. Kilit ekranında saati gizleyebilir, saat ve veri font boyutunu düzenleyebilir, 24 saat formatını 12 saat ile değiştirebilir ve tarihin ekrandaki görünüm formunu özelleştirebilirsiniz.

Aracın en büyük avantajlarından birisi e-posta gövdesini kilit ekranına taşıyabilmesi. Bu zaman zaman oldukça kullanışlı ama cihazınızın yanlış ellere geçmesi durumunda sıkıntı yaratabilir. E-postaları kilit ekranı için etkinleştirdiğinizde kötü niyetli birisinin herhangi bir hesabınız için “Parolamı unuttum” seçeneğini kullanması ve hesabınızın parolasını sıfırlaması mümkün hale gelebilir. Bu nedenle araçta e-posta hesabınızı kilit ekranına taşımadan önce iki kere düşünmenizde fayda var.
Editör: TE Bilişim