Google I/O konferansında Android M işletim sisteminin yenilikleri paylaşıldı ve yeni versiyonun geliştirici ön izleme sürümü artık Android Developer web sayfasından indirilebiliyor. Şu an Nexus 5, Nexus 6 akıllı telefonlar, Nexus 9 tablet ve Android TV kullanıcıları için Nexus Player desteklenmekte. Cihazlarda uygulama izin kontrolü, Doze, App Standby, yeni asistan teknolojisi ve diğer yeniliklerin kullanılabilmesi bekleniyor.

Geliştirici ön izleme sürümü final versiyon değil ve birçok özelliğin hala geliştirilme / iyileştirme aşamasında olabileceği unutulmamalı. Flashlama süreci akıllı telefonunuzdaki verilerin silinmesine neden olacaktır, bu nedenle kurulum düşünüyorsanız öncelikle yedek alın. Çok kompleks bir işlem değil ve Google’ın adım adım anlatım içeren rehberi bulunuyor ancak uygulama geliştirici veya her şeyi ilk elden görmek isteyen teknoloji tutkunu değilseniz yüklememenizi öneriyoruz. Android M geliştirici ön izleme sürümünü yükleyenlerin sonraki güncellemeleri OTA yoluyla alabileceğini belirtelim.

Android M Geliştirici Ön İzleme Sürümü Yayınlandı 2

Android M ön izleme sürümünden Android Lollipop’a geri dönüş kapısının olması sevindirici. İşletim sistemini buradan indirebilir ve yükleme talimatlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilişim