İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da uygulanan gösteri yasağı ve bu sabah Ankara Eryaman'da düzenlenen IŞİD operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu Ankara Valiliği'nin toplantı ve gösteri yasağına ilişkin "Bunun 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir" dedi.

çişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ankara'daki toplantı ve gösteri yasağına değinen Soylu, yasağın 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

"Terörle mücadele sürerken bize biraz hassasiyet göstermeleri beklentimizdir" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Halkımızın güvenliğinin esas alınması en önemli görevimizdir. Bunu farklı noktalara çekmeye çalışmak bugünün meselesi değildir. Dönem dönem tedbirler alınır, dönem dönem gevşetmeler olabilir. Güvenlik kuvvetlerimiz başarılı operasyonlar yürütmektedir. Bugün önceliğimiz farklıdır ve bunu öne almak durumundayız. 29 Ekim ve 10 Kasım ile ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir. Bu kadar önemli bir süreçte, sorumluluk sahiplerinin biraz daha empati kurmalarını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Bu güvenlik tedbirlerini milletimizin daha rahat yaşamasını teminen ortaya koymaya çalışıyoruz. Günlük hayatın olağan akışında herhangi bir problem söz konusu değildir ama birilerinin milletin huzurunu, sükununu ve hayatın olağan akışını etkileyecek girişimlerine de müsaade etmememiz gerekli olduğunu ve teröre bu şekilde engel olmak gerektiğini biliyoruz.

Ne bayramlarda herhangi bir erteleme söz konusu ne de böyle bir akıl söz konusudur. Bunun sadece çarpıtıldığı ortadadır. Kızılay'da veya başka yerde gösteri ve yürüyüşün yapılması valilik iznine bağlıdır. Bunda garipsenecek bir durum yok. Hassas bir dönemden geçtiğimiz için bunu yapmak isteyenler böyle davranmalıdır. Buna hepimizin ihtiyacı var."

"ANITKABİR'DE KEŞİF YAPILDIĞI DOĞRU"

Bu sabah saatlerinde Ankara'da bir DAEŞ üyesinin öldürüldüğü operasyona da değinen Soylu, "Sayın Valimizin söylediği eski meclis binamızla ilgili birtakım keşifler yapıldığı hem de Anıtkabir'le ilgili birtakım keşifler yapıldığı doğrudur. Ama özellikle gerek bu güvenlik meselelerinde çok açık olmamak gerekir. Çünkü bu yürüyen bir süreç, önümüzdeki günlerde ayrıntıları Sayın Valimiz hem basınla hem de kamuoyumuzla daha detaylı şekilde paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.