Ankara'dan bu sabah flaş bir son dakika haberi geldi. Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Teröristler ölü ele geçirildi. Bu son dakika gelişmesi üzerine Ankara Valisi Erkan Topaca, bu sabahki operasyonla ilgili bilgi verdi. Teröristlerin bombalı eylemde kullanmak için bir kaç gün önce bir otomobil satın aldığını belirten Vali Topaca, ''İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor'' dedi.

Bu arada kendini patlatan iki teröristin kimliği de belli oldu. Kendini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

Son Dakika: Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak kendilerini havaya uçurdu.

Diyarbakır Emniyeti'nden dün verilen bilgiler ve Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğinin arka tarafında tel örgülerle çevrili bir arazideki kulübede şüpheli kişilerin olduğu yönünde bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye sabahsaat 06.00'da bastı.      

ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan tarafından bizzat yönetilen operasyon sırasında özel hareket ve terörle mücadele ekipleri söz konusu arsa etrafında güvenlik önlemi alarak kulübe içindeki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu. Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı.    

YAKLAŞIK 200 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT 

Patlamanın ardından söz konusu kulübe ve civarına güvenlik şeridi çekilerek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin olay yerinde bulduğu maddeler ve patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği değerlendirmesi yapıldı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ   

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu.    

Patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtilirken bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı araç da kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde çok sayıda çelik bilyelere rastlandı.  

Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı da görüldü.      

Teröristlerin Ankara'da bombalı araç ve canlı bomba şeklinde eylemlere hazırlandığını belirten emniyet yetkilileri, 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.      

ÜÇÜNCÜ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Emniyet yetkilileri, ihbarda 3. teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile terör ve istihbarat ekiplerinin başlatılan soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.        

   

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

İHBAR DİYARBAKIR'DAN GELDİ

''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.

BİRİ KADIN, BİRİ ERKEK.. ERKEK OLANIN KİMLİĞİNE ULAŞTIK

Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.

ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİDEN SÖZ EDİLİYOR

Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca patlamamış vaziyette iki kalıp plastik patlayıcı da bulundu. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu.

OTOMOBİLE TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR... PKK BAĞLANTISI OLMASI İHTİMAL

Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış.Kimlik sorgulama yapılınca plakasından, parası verilip satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor.''

ANKARA VALİLİĞİ: MUHTEMEL BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜR

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle:
"07.10.2016 Cuma günü Diyarbakır’dan gelen istihbarat ve çevredeki vatandaşlarımızın gördükleri şüpheli şahıslarla ilgili bildirimleri üzerine güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatılmıştır. Bugün saat 06.00 sıralarında Ankara’ya 30 km mesafede bir at çiftliğine operasyon baslatan güvenlik güçlerinin 'teslim ol' yönündeki uyarılarına, bir süre sonra henüz müdahale gelmeden bir kadın bir erkek oldukları tahmin edilen iki terörist kendilerini patlatmıştır. Yapılan incelemede Bingöl nüfusuna kayıtlı Harun Aslan adına bir kimlik, 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel büyük bir faciadan dönülmüştür."