Türk Maden İş Sendikası’na bağlı işçilerin Çayeli Bakır İşletmeleri’nde başlattıkları grev sürerken, iş veren ve sendika arasında geçtiğimiz gece yapılan görüşmeden olumlu sonuç çıkmadı. 

Türkiye’nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri’nde 320 işçiyi temsilen Türk Maden İş Sendikası ile iş veren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, iş verenin sıfır zam ısrarı yüzünden işletmede 8 gün önce greve gidilmişti.

Grevin 8. Gününde iş veren ve işçi temsilcisi sendika geçtiğimiz gece bir araya geldi. Yapılan görüşmede işveren işçilere yüzde 2 zam teklifinde bulundu. Ancak bu teklif kabul edilmedi. Anlaşma sağlanamayınca grevin devam ettirilmesine karar verildi. İşveren ise lokavt kararı alarak 9 Kasım tarifinden itibaren memurları ve sendikasız işçileri de izne gönderip tüm faaliyetlerine ara vereceğini duyurdu.

KURBAN KESİP, DUA EDİP HORON ETTİLER

Çayeli Bakır İşletmeleri önünde kurulan grev çadırında 8 gün önce başlayan nöbet bugün de devam etti. Bugün grev çadırı önünde toplanan işçiler kurban kesip, kesilen kurbanın etinden yapılan kavurmayı yediler. Ardından dua edilirken, sonrasında slogan atılarak tulum eşliğinde horon oynandı.

Türk Maden İş Sendikası Bölge Başkanı Zekeriya Gültekin, yaptığı açıklamada, iş verenin yüzde 2 zam teklifinin kabul edilir bir teklif olmadığını belirterek teklifi kabul etmeyeceklerini, 8 gün önce başlattıkları grevi sürdüreceklerini açıkladı. Gültekin, lokavt karanın ekonomisi Çayeli Bakır İşletmelerine bağlı olan bölge için olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade edip, kendilerinin grevin tamamlanmasından ve işletmenin yeniden faaliyetlerine başlamasından yana olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim