Açıköğretim Fakültesi öğrencileri AÖF finaller için 23-24 Mayıs tarihlerinde sınava girdi. Vize ve finallerin ardından tek ders sınavı için de tarih belirlenmiş durumda tek ders sınavına girmek isteyen öğrencilerin başvuru yaptıktan sonra 27 Haziran 2015 tarihinde sınav yerinde hazır bulunması gerekiyor.

Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilerin final sınav sonuçlarının açıklanması AÖF'den belirlenen takvim doğrultusunda yapılmaktadır. Sınava giren öğrencilerin, sınav sonrasında sonuçlarını yine internet üzerinden öğrenebilirler. İnternet üzerinden yapacağınız AÖF final sınav sonuçları işlemleri sonrasında girdiğiniz sınavlardan kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz. Böylece hangi dersten ne kadar puan aldığınızı öğrenerek, derslerden geçip geçmediğinizi de görebilirsiniz.

AÖF yönetimi tarafından sınavların okunması ve sonuçlandırılması ile birlikte, sonuçlar sisteme aktarılmaktadır. İşlemlerin yapılmasını ardından ise yapılan duyuru ile öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrenebileceği belirtilmektedir. Sınav sonuçları için kesin bir akademik takvim olmadığı için öğrencilerin açıklanan güne kadar beklemesi gerekmektedir. Ortalama 15 ile 20 gün arasında açıklanan sınavlar, 23- 24 Mayıs’da yapılan sınavlar düşünüldüğünde Haziran ayında sonuçların açıklanması beklenmektedir. Haziran ayının ilk haftası itibari ile internete yüklenecek olan AÖF sınav sonuçları için tüm öğrenciler sisteme giriş yaparak bilgi alabilir.

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrencilerin Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi için hazırlanan özel portala giriş yapması gerekmektedir. Giriş ekranında yer alan öğrenci girişine e- posta adresinizi ya da T.C. kimlik numaranızı girmeniz ve şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Böylece öğrenci sayfanızaulaşabilirsiniz. Notlar bölümünden ise hangi dersten kaç puan aldığınızı görmeniz mümkündür.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda AÖF sınav sonuçları açıklandı duyurusunu yapılması ile birlikte sizler de internet üzerinden sorgulama yaparak sınav sonuçlarınızı öğrenme şansını yakalayabilirsiniz.