Apple yeni etkinliğini bugün yapıyor, Sony ise çekememezlik yapıyor.

Milyonlarca teknoloji tutkununun merakla beklediği WWDC 15 etkinliği, bugün itibarıyla San Francisco'da başlayacak. Etkinlikle ilgili günler öncesinden birçok bilgi gelmişti. Yeni iOS işletim sistemi sürümünden tutun da kişisel asistana, Beats Music akış servisine kadar birçok konuya parmak basılmıştı ve muhtemelen bu konuların detayları bir bir paylaşılacak.

Apple'ın etkinliğinin başlamasına daha saatler var, ama Sony Music'in CEO'su, Apple'ın bu akşam saatlerinde duyuracağı şeylerden bir tanesinin de müzik akış servisi olduğunu belirtti.

Bir müzik konferansında konuşan Sony Music CEO'su Doug Morris, Apple'ın bugün müzik konusunda harika bir şey duyuracağını ve bunun müzik sektörü için harika bir an olduğunu dile getirdi. Morris, Spotify ile Apple'ı kıyaslamayı da ihmal etmedi. Spotify'ı pek de kârlı olarak görmeyen Morris, Apple'ın maddi açıdan da teknik açıdan da çok güçlü olduğunu ve müzik endüstrisine harika şeyler katabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Daha evvel gelen bilgilerde, Apple'ın Sony, Warner Music ve Universal gibi şirketlerle çoktan görüşmeye başladığı, yeni müzik servisi için de 3 aylık ücretsiz deneme sürecinin ardından aylık 9.99 dolarlık abonelik sistemi düşündüğü bildirilmişti. iOS 8.4 güncellemesi gerektiren ve iOS 9'da da ön yüklü olarak gelmesi beklenen sistemin iTunes'a da yeni bir hava katacağı düşünülüyor.

Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.
Editör: TE Bilişim