Hem hızlı akıllı iPhone hem hızlı bir şarj.

Amerikalı teknoloji üreticisi Apple, son çıkan akıllı telefon modeli olan iPhone’la tekrar gündeme gelmiş durumda. iOS 9 işletim sisteminin kullanıma girmesi ile kullanımı yapılabilecek olan “Low Power Mode” için ilginç ve gündeme oturacak bir iddia ortaya atılmış durumda. iOS 9 işletim sistemini iPhone 6 Plus modeli üzerinde denemiş olan ekip; bu uygulamanın iPhone‘da pil ömrünü artırdığını söylemiş ancak cihazda ki performansı önemli bir ölçüde olumsuz anlama düşürdüğünü de gördüklerini söylemiştir.

Akıllı telefonların arka planda çalışan uygulamalarını kapatarak pil tasarrufunda önemli bir etkide bulunan bu uygulama; incelemeyi yapan ekibe göre bu işlem için önemli derecede efor harcamakta ve performanstaki düşüş sebebinin bu sebepten oluştuğunu söylemektedir.

iPhone kullanıcılarını üzecek olan bu uygulama MacRumors’ta yer almakta olan habere göre cihazları %40 oranında performans anlamında azaltmaktadır. Peki iOS 9 kullanıcıya sunulduğunda hangi cihazlara yüklenebilecek sorusuna cevap verip; bu talihsizliği iddiaların gerçek olması halinde yaşayacak cihazlar şu şekilde: iPad 2, üçüncü jenerasyon iPad, dördüncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus ve beşinci jenerasyon iPod touch. Bu saymış olduğumuz ürünler; iOS 9 işletim sistemini alabilecek, destekleyen ürünlerdir. Eğer ki iddialar doğru ise iPhone modeli dışında diğer ürünlerde de bu sorun yaşanır mı oldukça merak edilecek ve gündeme oturacak bir durum olur. 
Editör: TE Bilişim