Ödül’lü Yönetmen Murat Alphan tarafından Myanmar Arakan'da Müslüman halka yapılan soykırım, sinema filmi ile tüm Dünya’ya duyurulmaya amaçlanıyor.

Yönetmen Murat Alphan’ın senaryo ve yönetmenliğini üstlendiği filmin çekimleri başladı.

Çekimleri devam eden film ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan yönetmen Murat Alphan, Film’in çekimlerinin Ekim ayı sonunda biteceğini belirtti.

Film’in muhtemelen Kasım veya Aralık ayında vizyona gireceğini ifade eden Murat Alphan; “Arakan’lı Müslümanların yaşamış olduğu zulmü, uğradıkları soykırımı “Arakan’dan Kaçış” filmi ile tüm Dünya’ya anlatmış ve duyurmuş olacağız. Filmimiz çekimlerinde Hollywood tekniklerini kullanıyoruz. Büyük bir titizlilik ve özenle çekimlerine başladığımız filmimiz Türkiye Sineması açısından da önemli bir tanıtım katkısı oluşturacaktır." dedi.

Film’in gişe gelirinin bir kısmı Türk Kızılayı aracılığı ile Arakan’daki Müslümanlara bağışlanacak. Bu bakımdan “Sosyal Yardımlaşma” açısından da önem arz ediyor.

Film’in başrol oyuncuları; Ukraynalı Oyuncu ve Model Katerina Porokhniak, Mısır’lı Sanatçı

Amira Khaled Farrag, Türk Oyunculardan; Muratcan Bozarslan, Bulut Efe, Orhan Efe, Melike Balçık, Gazeteci-Şair Orhan Karakaş, Şengül Kaya ve Burak Çebi paylaşıyor.