Doğu Karadeniz Bölgesi son yıllarda Körfez ülkelerinden gelen turistler için başlıca çekim merkezi halini alırken, bölgeye gelen Arap turist sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Genelde yaz aylarında bölgeyi ziyaret eden Arap turistlerin son zamanlarda mevsimsel tercihleri de değişmeye başladı. Kış aylarında da bölgeye gelen Araplar bu yıl kendileri açısından turizm sezonunu erken açtı.

Türkiye Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kasım Ekşi konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, özellikle İkizdere turizm bölgesine ziyaret eden yabancı turistlerin neredeyse yüzde 90’lık kısmının Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin oluşturduğunu söyledi. Ekşi "Bölgenin sahip olduğu eşsiz doğa ve bol su kaynaklarından etkilenen Araplar aynı zamanda kültürel ve inanç yakınlığı nedeniyle bölgemizi tercih ediyor. Genelde aileleri ile birlikte tatil yapan Araplar, bölgemize tekrar tekrar gelebiliyor. Yıl içerisinde 2-3 kez dinlenmek için gelenlerde oluyor” dedi.

Ekşi, bölgeye gelen Arap turist sayısının her geçen yıl katlanarak arttığına dikkat çekerek “Önceki yıllarda yaz aylarında bölgeye gelen Araplar, son yıllarda az da olsa kış aylarında da bölgemizi ziyaret etmeye başladı. Bunda bölgedeki turistik tesislerin kış aylarında da faaliyet göstermesi, artan kış aktiviteleri ve en önemlisi termal turizm imkanları büyük rol oynuyor. Yaşadıkları ülkelerde kara yabancı olan Araplar, ilimizde kış aylarında kar etkinlikleri gerçekleştirip açık ve kapalı termal havuzlardan faydalanabiliyor. Araplar genelde yaz yaşlarında yoğun olarak bölgemize gelirken bu yıl sezonu biraz erken açarak şimdiden gelmeye başladılar. Yaz dönemi için de rezervasyonlar yoğunluk kazandı. Bu sezon yoğun bir Arap turist akını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim