Bereketli bir sezon geçirmeyi bekleyen balıkçılar, palamut, hamsi ve çinakoptan ümitli. 

Denizlerdeki av yasağı bu gece sona eriyor. Balıkçılar gece yarısından itibaren “Vira Bismillah” diyecek. Av yasağının son gününde balıkçılar bir yandan teknelerinde bulunan eksiklikleri tamamlarken, bir yandan da geçen seneden yıpranan ve yırtılan ağları tamir ediyor.

Balıkçılar bu gece yarısından itibaren yasağın kalkmasıyla birlikte ağlarını tekrar denize bırakacak.

Bu sene özellikle palamutun bol olacağını belirten Serkan Döner isimli bir balıkçı,“Hazırlıklar tamam bu gece balığa çıkacağız. Bu sene balık bol olacak, işaretler bu yönde. En çok da palamut olacak” dedi.

Denizin bu sene bereketli olduğunu belirten Hasan Kamçı ise, “Hazırlıklar tamam, yarın sezonu açacağız. Denizde bu sene bereketli olacak gibi. Herkese hayırlı olsun, Allah kimseyi utandırmasın” diye konuştu.

Sezonun açılmasını beklediklerini ifade eden balıkçı Recep Yalçınkaya da, “Güzel geçecek bu sene. İnşallah bol balık bol kazançla ailemize bakacağız. Mücadelemizi yapacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık, ufak tefek eksiklerimiz de var. Onları da tamamlayıp vira Bismillah diyerek denize çıkacağız. Ağlarımızı onardık, boyalarımızı yaptık, su alan yerleri kapattık. Sezonun açılmasını bekliyoruz” dedi.

Yıllardır balıkçılık yaptığını kaydeden Mustafa Bakar ise, “Sezonla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Allah nasip ederse Palamut, hamsi, çinakop tutacağız. Hazırlıkları 15 Nisan’dan beri yapıyoruz. Her türlü hazırlıklarımızı yaptık. Ağdır, makinedir, ırgattır. Kazamız belamız için kurban keseceğiz, her sezon kesiyoruz” dedi.