Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot bir süre sonra alabora oldu.

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. Ayrıca Yorgun Sitesi önünde 1 kadın ile Öğretmenler Sitesi önünde ise 2  kaçağa ait ceset bulundu. Sahil güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.

Fırtına nedeniyle güçlükle kurtarıldılar 

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 12'si kurtarılan, 13'ü ise yaşamını yitiren kaçakların tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi

CESET SAYISI 14 OLDU

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Altınova Mahallesi’nde sahile vuran ceset sayısının 14’e yükseldiğini söyledi. Cesedi bulunan kaçaklar arasında 6 aylık hamile bir kadının da olduğu da bildirildi.

AYNI GÜN İKİNCİ GÖÇMEN FACİASI, KIYIDA 7  CESET DAHA

İZMİR'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cesedi vurdu. Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. Aynı yerden açılan başka bir botun batmasıyla ölen 10 kişinin cesedi de Altınova'da sahile vurmuştu.

Böylece Balıkesir ve İzmir’deki iki olayda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi.