Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısı gündeme bomba gibi düştü.

Yapılacak olağan genel kurulda başkan adayı olduğunu ilan eden Aziz Yıldırım'ın 'manifesto' gibi sözleri arasından bir tanesi oldukça dikkat çekiciydi. Yıldırım'ın "Birisi çıkıp da Aziz Yıldırım Fenerbahçe döneminde bir tane devletten ihale aldı diyebilir mi?" sözlerinin ardından Türkiye gazetesi yazarı Kemal Belgin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Belgin, gazetedeki köşesinden "'Ben 17 senede devletten hiç ihale almadım' gibi bir beyanı vardı Aziz Bey'in... Allah Allah, Batman'da, o zamanki Başbakan Sayın Erdoğan'la Nihat Özdemir'in birlikte temelini attığı baraj ihalesindeki yapımı üstlenen dört vatandaştan biri siz değil miydiniz Sayın Yıldırım?" diyerek Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde devletten alınmış bir ihalede yer aldığını satırlarına taşıdı. 

FENERBAHÇE BARAJI

Belgin'in bahsettiği, Batman'a giden Fenerbahçe kafilesinin açılışını yaptığı Alkumru Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali. Bu santralin açılışı sırasında da Nihat Özdemir, Kirazlık Barajı'nın yapımı için Aziz Yıldırım'la ortaklık kurduklarını açıklamıştı. İhale Nihat Özdemir tarafından alınırken Aziz Yıldırım'ın da bu projede ortak çıkması, son açıklamaların ardından kafaları karıştırdı.

İşte detaylar...

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Grup tarafından inşaatına başlanan Kirazlık Barajı inşaatı, Özdemir'in tabiri ile tam bir 'Fenerbahçe Barajı.' Özdemir'in baraj inşaatındakiortakları Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı olurken Özdemir açıklamada, "Başkanımız Aziz Yıldırım, kardeşi Ali Yıldırım, kulüp yönetiminden arkadaşlarım Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı ile Siirt Kirazlık Barajı’nı yapacağız. 60 milyon dolarlık barajın temelini ekimde atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

2010 yılında engellerin aşılması ile izinlerin alındığı inşaatın değeri 80 milyon dolar olarak belirlenmişti. 

AÇILIŞA KATILMADILAR

Baraj inşaatının temeli 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atılırken Aziz Yıldırım'la kurmayları 'şaibe hassasiyeti' nedeniyle bu törene katılmadı.

Aziz Yıldırım, Murat Özaydınlı ve Ali Yıldırım 16'şar milyon dolar yatırarak barajdan % 20 hisse almışlardı. Kirazlık Barajı, ortaklarından dolayı sarı lacivert renklere boyanmıştı.

"BEN NATO MÜTEAHİDDİYİM"

Aziz Yıldırım özellikle NATO'dan aldığı ihaleler ve yaptığı işlerle gündeme gelmişti. Geçmiş dönemde katıldığı bir televizyon programında konuşan Yıldırım, "Askerle benim bir ilişkim vardı sandılar. Halbuki bizim ortak noktamız Fenerbahçe. İhaleler aldı Aziz Yıldırım, silah sattı dediler. Ben NATO müteahhiddiyim. Yol yaptım. Türkiye'nin bir özelliği var her şey sansasyon." şeklinde konuşmuştu.

Yıldırım'ın inşaat, savunma, denizcilik, turizm, beton ve hayvancılığa kadar uzanan sektörlerde önemli yatırımları bulunurken. Bunlardan Maktaş Makine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhabere entegre sistemini Alman Siemens ile birlikte kurmuştu. 

Kaynak: Sporx