MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerde olağanüstü tedbirler alınmasını istedi.

Bahçeli, parti genel merkez binasında partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından partililere hitap eden Bahçeli, Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyasında yaşanan büyük acı ve üzüntü ile idrak edildiğini söyledi. 

Bölücü terör örgütü PKK'nın arife günü ve bayramın ikinci günü saldırıda bulunarak Mehmetçikleri şehit ettiğini aktaran Bahçeli, "1 Kasım belki de bu acıların son bulması için önemli bir gün olacaktır. O gün için de bütün siyasi partilerimiz, faaliyetlerini sürdürmektedir. MHP de bu anlayışla seçimlere hazırlanmaktadır" dedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Cizre'deki 3 mahallede sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka mahallelerde kurulması yönünde karar alındı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Bahçeli, Türkiye'de özellikle 20 Temmuz'dan bu yana çok şiddetli bölücü terör olayları ile milletin muhatap olduğunu söyledi.

"Seçimi istikrar ve güvenlik içerisinde sürdürmeleri mümkün gözükmemektedir. 20 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin özellikle 20 Güneydoğu ve Doğu illerinde PKK tarafından alan hakimiyetinin kurulması için çaba gösterilen bir vatan parçamızda bugün için seçimlerin ne şekilde yapılacağına dair büyük tehditler söz konusudur" diyen Bahçeli şunları kaydetti:

"Ama bir de görüyoruz ki 8 günden bu yana Cizre'de, silahlı kuvvetlerimiz, polis, emniyet güçlerimiz ve Cizre halkıyla karşı karşıya gelmiş olan PKK terör örgütünün orayı işgal etmesi anlayışına son verebilecek bazı tedbirlerin gelişmesiyle birlikte 3 mahalle kurtarılmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kontrolü altında faaliyetlerini sürdürebilecek, yaşamlarını devam ettirebilecek bir hale gelmişken ne idüğü belirsiz bir hakim, sözde ilçe seçim kurulu başkanı sıfatıyla nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir, bunun da özel olarak araştırılması gereken bir kişi, Cizre'nin 3 mahallesinde seçimlerin yapılamayacağı fikrinden hareketle sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümranlık haklarının olduğu bir alan seçim bahanesiyle PKK'ya terk edilmiştir."

Bahçeli, "Türkiye'nin her toprağında, 9 seçmenin bulunduğu her yerde bir sandık kurulacaksa kurulmalı ve seçimler olağanüstü tedbirler alınarak gerçekleştirilmelidir" dedi.
Editör: TE Bilişim