Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’ye yönelik raporunu değerlendirerek, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye bir sözümüz var. Yahu arkadaş bir taraftan vize muafiyeti getirmek için çaba sarf ediyorsun, bir taraftan da Suriye meselesinde ‘siz dünyaya örnek oldunuz’ diyorsunuz, sonra bize dönüp diyorsunuz ki, ‘teröre karşı ve insan hakları ve özgürlükler hakkında eksiklikleriniz var.’ İnsan hiç kendine bakmaz mı?” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Düzköy ilçesindeki Spor Salonu’nun açılış törenine katıldı. Törene Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP’li Düzköy İlçe Belediye Başkanı Abidin Çelik, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, açılışta yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili bir raporunu değerlendirerek, “Avrupa Parlamentosu Türkiye ile ilgili bir rapor yayınladı. Çok üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye bir sözümüz var. Yahu arkadaş bir taraftan vize muafiyeti getirmek için çaba sarf ediyorsun, bir taraftan da Suriye meselesinde ‘siz dünyaya örnek oldunuz’ diyorsunuz, sonra bize dönüp diyorsunuz ki, ‘teröre karşı ve insan hakları ve özgürlükler hakkında eksiklikleriniz var.’ İnsan hiç kendine bakmaz mı? DHKP-C’nin elemanını bir teröristi Belçika’da muhafaza ediyorsunuz. Biz mi ediyoruz? Siz ediyorsunuz. Demokrasiden bahsediyorsunuz bir dön kendine bak bakalım. Irkçı partilerin son yıllarda hangi noktaya kadar geldi. PKK’yı kim besliyor, nereden besleniyor, kim destekliyor, orada oluşturulan derneklere kim para yardımı yapıyor, hangi devletler hangi fonlar üzerinden destek oluyor. Tüm bunları görmezden gelip Türkiye’ye ait, düzmece, ilgisiz, kulaktan dolma bir takım militanların ortaya koyduğu sözlerle birlikte Türkiye adına raporlar yapacaksınız. Güzel bir söz vardır; Güneş balçıkla sıvanmaz. Onun için biz istikametimize devam edeceğiz. Onlara öğreteceğimiz çok şey var” dedi.

Bakan Soylu, “Suriye’de ikiyüzlülük yapacaksınız. Bugüne kadar oradaki ölümlere, ortaya konan işkencelere Türkiye sesini çıkarmasaydı sesinizi çıkarmayacaktınız. Gözyaşları döküyorsunuz. Ne zaman tutuştunuz, ne zaman paçalarınız tutuştu, ne zaman Suriyeli kardeşlerimiz denizler üzerinden Avrupa’ya gelmeye başladı, ‘Acaba Türkiye ne yapabiliriz? Bunları geri alabilir kendi ülkenizde tutabilir misiniz?’ diye bir endişe içerisinde oldunuz. Hiç endişe içinde olmadık 2 milyon 700 bin insana bu ülkede kardeşlik, Müslümanlık ve Türklüğümüz adına sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Güneydoğu’da şu bayrağın özgür bir şekilde dalgalanması için, bu ülkeye açılan ihanet çukurlarının, bir takım ihanet şebekelerinin açtığı çukurların sevgi ve gülle doldurulabilmesi için ki bizim medeniyetimizde gülün anlamı bir başkadır, gülle doldurulabilmesi için evlatlarımız gözünü kırpmadan ölüme koşuyorlar” diyen Bakan Soylu, “Bu normal bir terörle mücadele değildir, oraya gittiklerinde şehadet mertebesine ulaşacaklarını biliyorlar. Vatan sevgisi imandandır, ancak böyle katmerleşirse bir noktaya gelinir. Hiç merak etmeyin, bu ülkeyi dönem dönek tehlikelerin içerisine soktular, ama her birisinin içerisinden birlik ve beraberlik içerisinde çıktık. İnşallah yine hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

Bakan Soylu ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek yaklaşık 1 milyon 422 bin TL’ye mal edilen spor salonunun açılışını yaptı. Açılışın ardından spor salonunu gezerken, bir vatandaşın cep telefonunu ters tutarak Bakan Soylu ile selfie çekmesi üzerine Soylu, “Bu da Trabzon işi selfie” demesi gülüşmelere neden oldu. Spor salonundaki futbol takımlarının yaptığı maçta bir süre oynayan Bakan Soylu, diğer programları için Vakfıkebir ilçesine hareket etti.