Başbakanlık kaynakları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suruç'taki olayı yakından takip ettiğini; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olay yerinde inceleme talimatı verdiğini belirtti.

Başbakanlık kaynakları Davutoğlu'nun yaralıların durumunu da yakından takip ettiğini belirtirken, Başbakanlık'ta Müsteşar Kemal Madenoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğunu ve Davutoğlu'nun Şanlıurfa Valisi ve Suruç kaymakamından gelişmelerle ilgili bilgi almaya devam ettiğini de kaydetti.

Esenboğa'da Suruç zirvesi

Şu sıralarda Şanlıurfa'ya gitmek üzere havaalanında olan üç bakan İstanbul'dan dönen Başbakan Davutoğlu ile Esenboğa'da toplantı halinde.

Davutoğlu'nun basın toplantısı yapması bekleniyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Çankaya Köşkü'nde yetkililerle yapacağı değerlendirmenin ardından basın toplantısı düzenlenmesi öngörülüyor.

28 kişi öldü

Patlama, Şanlıurfa'ya bağlı Suruç'ta saat 1200 sularında bir kültür merkezinde meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Suruç'taki patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'e yakın kişininse tedavisinin devam ettiğini duyurdu ve can kaybının artmasından endişe edildiğini belirtti.
CHP de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulan bir heyetin incelemelerde bulunmak üzere Suruç'a gittiğini açıkladı.
HDP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi milletvekillerinin de olay yerinde incelemelerde bulunması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim