Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya Köşkü'ndeki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1,5 saat sürdü. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

MHP lideri Bahçeli, görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı.

"Önümüzdeki hafta sunmuş olacağız"

Başbakan Yıldırım:

"Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu memleketimizde konuşulmaktadır. Son düzenlemeleri de yaparak AK Parti olarak anayasa değişilik teklifimizi önümüzdeki hafta sunmuş olacağız.

Referandum süreci daha sonra başlasın ve millet kararını verecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlı bir karar olacaktır. Bizim niyetimiz hayr akıbetimiz hayr anlayışıyla yola çıktık. Biz zaman kaybedilmesini istemiyoruz. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi anayasaya girmişti ve sonraki seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız olmuştur.

Çok yerinde bir karar olacak
Sınırların daha net bir şekilde belirlenmesi ve parlamentonun güçlenmesi için bu şekilde bir değişiklik elbette geleceğimiz için çok yerinde bir karar olacaktır.

MHP'nin mutabık kaldığı bir metin olacak
AK Parti'nin teklifinde MHP imzası olmayacak ama MHP'nin de mutabık kaldığı bir metin olacak. Meclis görüşmelerinde buna göre de işlem görecek. Bazı konuların gözden geçirilme ihtiyacı var. Bu bir iki gün içerisinde arkadaşlarımız bunları tamamlamış olacaklar.

Her şey milletin gözü önünde aleni şekilde olacak. O bakımdan yapılan değişikliklerin asıl amacı ülkede istikrarın devamıdır.

Referandum yazın başında olabilir. Yakın zamanda seçim durumu yok. Sürekli seçimle vatandaşımızın ne zamanını ne parasını israf etmememiz lazım."

Editör: TE Bilişim