Görgü tanıklarına göre, sürücüsü henüz öğrenilemeyen 69 AK 108 plakalı otomobil, Turgut Özal Bulvarı'ndaki köprülü kavşakta kaza yaptı.

Aynı istikametteki 06 DK 4226 plakalı çekicinin sürücüsü, kaza yapan otomobile çarpmamak için direksiyonu kırınca arkadan gelen 69 AE 111 plakalı panelvan tipi araç, çekici ile orta refüj arasında sıkıştı.

Bu sırada aynı istikamette seyir halindeki 61 TK 492 plakalı otomobil de duramayarak çekiciye çarptı.

Kazada ilk belirlemelere göre; Miraç Akbaş (27) ve Çağlayan Halit Şahin (20) olay yerinde, Mehmet G. ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Bayburt Devlet Hastahanesi'nde hayatını kaybetti. 

Yaralanan Nurcan Seyhan (29, hamile ve ağır yaralı), Alperen Seyhan (17), Eda Seyhan (19) ve Serkan Altınay (25) ise olay yerine gelen ambulanslar ile Bayburt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

112, AFAD ve itfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği kurtarma çalışmaları esnasında, yoğunluk nedeni ile çevik kuvvet ekipleri bölgeyi ve yolu kontrol altına aldı.

Buzlandığı görülen Kışla Kavşağı'nde kurtarma çalışmaları esnasında her iki istikamette trafiğe kapatıldı.

Bu arada kaza sonrası kurtarma çalışmalarına katılan Gürsoy Kadakal (19) isimli vatandaş fenalaşınca, ambülans ile hastahaneye kaldırıldı.

Aynı saatlerde Bayburt'ta bulunan ve AK Parti Ocak ayı Danışma Meclisi toplantısına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, beraberinde Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile birlikte kazanın duyulmasının ardından Bayburt Devlet Hastahanesi'ne giderek, yaralıların son durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Ağbal'ın ziyareti sırasında kaza yerinde buzlanma olduğu ve önlem olarak tuzlama yapılmadığına dair şikayet sesleri yükseldi. Hasta yakınlarını dinleyen ve ilgililerden olay ile ilgili bilgi alan Bakan Ağbal ve beraberindekiler hastahaneden ayrıldı. 

Bayburt Postası