Türk Kızılayı, son günlerde saldırıların hedefi haline gelen Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için sınır üstünden bölgeye gıda, çadır, kışlık kıyafet, temiz su, kadın ve çocuklara yönelik malzeme gönderdi. 

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, sınır üstünden bölgeye gıda, çadır, kışlık kıyafet, temiz su, kadın ve çocuklara yönelik malzeme sevkıyatı yapıldığı bildirildi. 

Açıklamada, barınma sorununu gidermek için ilk etapta 575 çadırı Bayırbucak Türkmenleri'ne teslim eden Türk Kızılayı'nın, 4 bin 200 battaniye, 760 yatak, 24 bin 300 adet konserve gıda, 22 bin ekmek, 650 parça kışlık kıyafet, çocuklar için süt, biberon, bisküvi ve bez yardımında bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, sınır hattına kaçan Türkmenler'e kumanya ve içme suyu yardımı yapıldığı da belirtildi. 

Dörtyol Belediyesi'nden yardım

Dörtyol Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniye, giysi, çocuk maması, çocuk bezi ve 500 gıda paketinden oluşan yardımlar Yayladağı ilçesine gönderildi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 800 battaniye, 170 koli çocuk maması, bin çocuk bezi, 500 koli gıda malzemesi ve çok sayıda kışlık kıyafetin sabahın erken saatlerinden itibaren 30 araçlık bir konvoyla Yayladağı ilçesine gönderildiğini söyledi.

Toksoy, yardımlarının devam edeceğini kaydetti.
Editör: TE Bilişim