Temmuz ayında Trabzon'da yapılacak olan Gymnaside için Trabzon'a gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan incelemeler sırasında en çok zamanı Akyazı Stadı’na ayırdı.

Akyazı Stadı’nın deniz üstüne yapılan Türkiye’nin ilk projesi olduğunu belirten Baykan, “Şu anda ülke genelinde 29 adet stadyum inşaatı devam ediyor. Akyazı şu haliyle ve bittiği noktada Türk Mühendisliği’nin, Türk Müteahhitliği’nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın yüz akı bir proje olacaktır. Ülkemizin inşaat sektöründe özellikle spor alanında ulaştığı çok önemli noktalardan bir tanesi Akyazı Stadı olacaktır. Şu anda çalışmaların süratle yürüdüğünü görüyoruz. Çatı çelik kaplaması konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki sezona stadın yetiştirilmesi için Toki , Bakanlığımız el birliği içerisinde gereken çabayı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk eşliğinde Gymnasiade konulu toplantıya da katılan Spor Genel Müdürü Mehmet Beykan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem ve Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu’yu makamlarında ziyaret etti.

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri ve Federasyonu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Temmuz ayında Trabzon’da gerçekleştireceğimiz ve Trabzon’un üçüncü büyük uluslar arası organizasyonu olan Gymnasiade öncesinde ilerleme durumunu yerinde incelemek istedim. Trabzon önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Hem hazırlıkları gözden geçirmek hem tesislerimizin durumunu gözlemlemek adına bugün il Müdürlüğümüzde toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığımız bünyesinde yer alan teknik ekibimiz tesisleri gezerek incelemelerde bulunacaklar. Organizasyon öncesinde herhangi bir eksik olup olmadığını inceleyerek varsa eksikleri gidereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim