Emekliler hem heyecanla erken maaş haberi bekliyor hem de bu ay maaşlarını zamlı alacaklar.

Memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 3 toplu sözleşme zammı ve yüzde 1.76 enflasyon farkı yansırken; SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.76 zam alacak, ayrıca maaşı bin 100 liranın altında kalanlara seyyanen artış da verilecek. Heyecanla zamlı maaşlarını bekleyen emeklilere, 17 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı nedeniyle erken ödeme yapılması gündemde. 

GEÇEN YILLARDA DA YAPILDI 
 
Memur emeklilerinin maaş ödeme dönemi bayramdan önce. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş günleri ise bayrama ve bayram sonrasına denk geliyor. SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17 ve 26'ncı günleri arasında alıyor. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını her ayın 25'i ile 28'i arasında bankalardan çekiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bayram öncesi harcamalarını yapabilmesi için maaşların erken ödenmesinin planladığı öğrenildi.

Önceki yıllarda da bayram sonrası ödenmesi gereken maaşların, bayram öncesine çekildiğini belirten emekliler, bu bayram için de aynı uygulamaya gidilmesini bekliyor. Emekliler, "Bayram hazırlıklarımız için rahat alışveriş yapabilmemiz ancak maaşların ödenmesiyle mümkün olur. Yetkililerden erken maaş müjdesi bekliyoruz" şeklinde konuşturuyor.
 
ESNAF DA İSTİYOR
 
Emeklilere erken maaş ödenmesini isteyen kesimlerden biri de esnaf. "Daha önceki yıllarda emeklilere bayram öncesi maaş ödenmesi işlerimizi hareketlendirmişti. Bu Ramazan Bayramı'nda da emeklilere maaşları erken verilsin. Piyasaya doping etkisi yapar" şeklinde konuşuyor.

kaynak:sosyalağlar