Beach’ler bu sene boşaldı sektör oldukça fazla geriledi.

Bodrum’a Ramazan Bayramı nedeniyle akın akın gelen yerli turistler bu kez tercihlerini beach clup’lar yerine halk plajlarında yana kullandı. Dünya ve Türkiye jet sosyetesinin gözde tatil merkezlerinden Göltürkbükü sahilindeki beach clup’lar neredeyse boş denilecek kadar az ilgi çekerken Bodrum’un dünyaca ünlü Ortakent- Yahşi Mahallesi’ndeki Camelbeach Halk Pajı, Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Paşatarlası ve Turgutreis Günbatımı plajları tatilcilerle doldu taştı. 
‘Fiyatlar çok uygun’
Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyükşehirler ile Almanya’dan gelen yerli turistler Bodrum plajlarını doldurdu, adım atacak yer kalmadı. İzmir’den eşi ve iki çocuğu ile tatil için Bodrum’a gelen 44 yaşındaki Alev Günel, “Burada konaklama da yiyecek içecek fiyatları da çok uygun. 50 metre ilerideki beach clup ve restoranlara baktığımda ise aynı ürünlerin fiyatının 150 ile 400 TL arasında değiştiğini görünce şoke oldum” dedi. 
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, turizmin ince ve hassas dengelere bağlı olduğunu belirtip, son zamanlarda bazı beach club ve restoranların yüksek fiyat politikalarıyla özelikle yerli turistleri ürkütebileceklerini söyledi. 
‘Vur-kaç taktiği var’
Bazılarının yüksek fiyat politikaları ile ‘vur-kaç’ taktiği uyguladığını söyleyen Kocadon, “Ancak, bunun sonuçlarına katlanırlar. Yerli turistimize çağrıda bulunuyorum, korkmasınlar gelsinler” diye konuştu. Aloha Beach Club’un işletmecisi Erol İlhan, “‘Dünyanın en zenginleri burada tatil yapıyor’ diye fiyatı yukarı çektikçe önce bize sonra ülkeyle zarar verir. Altın yumurtlayan tavuğu bir keresinde kesersek bu herkese zarar verir” dedi. ‘Yerli turist gelmesin’ diyen işletmeler olduğunu duyduklarını da aktaran İlhan, “Türkiye’den Bodrum’dan para kazanıyorsan yerli turistte gelecek. Birkaç beach club’ta yaşananlar diğerlerine mal edilmemeli” dedi.  
Editör: TE Bilişim