Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Üniversite Konseyi ve ÜniAK’ın da katılımıyla İstanbul Beşiktaş’ta geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısını kınayan bir basın açıklaması düzenledi.

RTEÜ Merkez Kampüs önünde gerçekleşen, saldırıda şehit olanlar için dua edildi. Öğrenciler, duanın ardından saygı duruşunda bulanarak, İstiklal Marşı okudu. Rize Ülkü Ocakları Üniversite birim başkanı Sadık Kandemir burada yaptığı açıklamada "15 Temmuz’da, kalkışmaya büyük bir direnişle karşılık veren Türk milletinin sırtının yere gelmeyeceğini bir kez daha anlayan bölücü hainler, şimdi de canlı bombalarla haince planlar yapıyor. Haince yapılan saldırılarla, kalleşçe kurulan tuzaklarla milleti yıldırmaya çalışıyor. Terör saldırılarına karşı dik duran bir millet olarak bizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki; Yılmayacağız ve yıkılmayacağız" şeklinde konuştu.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da hain terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurgulayarak, "Gençler, milli ve manevi değerlerine bağlı olmalıdır. Bun anlamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin gençleri, her zaman hassasiyet gösteriyor. Bu anlamda öğrencilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, ülkemize sahip çıkmalıyız. Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Gençlerimizin bu konuda birlik içinde olması gerekir. Ülkemizin bölünmezliği, bayrağı ve birliği anlamında tek vücut olup, ülkemize saldıranlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Tekbirler getiren kalabalık öğrenci grubu konuşmaların ardından dağıldı.
Editör: TE Bilişim