Beşiktaş stoperini.

Beşiktaş Yönetimi yeni stoperine karar vermeye çalışıyor. Tomas Sivok ile yollarını ayıran, Ersan Gülüm için de Çin'in Shandong Luneng takımından gelen teklifi değerlendiren siyah beyazlılar stoper arayışına hız verdi.

Listede öne çıkan isimler Lyon forması giyen Bakary Kone, Aston Villa ile mukavelesi tamamlanan Ron Vlaar ve Bursaspor'dan Serdar Aziz..

Lyon ile bir yıl daha mukavelesi bulunan Kone için girişimlere başlayan yönetim, 1.5 milyon Euro bonservis bedeli teklifinde bulundu. Fransız ekibinin bu rakamı kabul ederken, Burkina Fasolu oyuncu da transfere sıcak bakıyor.

Kone transferinde bu gelişmeler yaşanırken, Hollandalı Vlaar için de temaslar sürüyor. Serbest durumda olan 30 yaşındaki oyuncunun yüksek yıllık ücret talep etmesi yönetimi düşündürüyor. İmza parası ile birlikte yıllık ücretinin 3 milyon Euro seviyelerinde olması transferin önündeki engellerden biri olarak göze çarpıyor. Ayrıca Vlaar için İngiltere'den de teklifler olması, Hollandalı oyuncunun transferini zora sokan diğer bir etken oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda bizzat başkan Fikret Orman'ın temasa geçtiği Serdar Aziz transferi ise şimdilik askıya alındı. Bursaspor'un Serdar'ı takımda tutmak istemesi nedeniyle, siyah beyazlılar bu transfer için yeni bir girişimde bulunmayacak.

Yönetim stoper transferi ile ilgili Güneş'e rapor verecek. Daha sonra da tecrübeli teknik adamın kararına göre resmi girişimler için harekete geçilecek.
Editör: TE Bilişim