Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeleri vuruyor.
IŞİD'le sıcak çatışma

Kilis bağlı Elbeyli köyü karşısında Çobanbey kasabası civarındaki Türk askerlerine Suriye tarafından ateş açıldı. IŞİD'in kontrolündeki bölgeden gelen saldırıda 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı. TSK saldırıya anında karşılık verdi. Önce bölgeye konuçlandırılan obüs ve tanklarla ateş açıldı. IŞİD güçlerine hafif silahlarla da müdahale edildi. Sıcak temasın sürdüğü Suriye topraklarındaki Ayyaşe Türkmen köyünün tamamen boşaltıldığı ve IŞİD'in kontrolünde olduğu biliniyor.

Bir IŞİD militanı öldürüldü

Türk tanklarının girdiği Suriye'de IŞİD mevzileri ateş altına alındı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldürüldüğü ifade edildi.

Sınırda asker teyakkuzda

Yavuzlu köyü Ardıçlı Mahallesi'nin Suriye sınırında bulunan Öncü Hudut Karakolu, İnanlı köyü İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili köyünde Çerçili Hudut Karakolu'nun bulunduğu alanın Kilis Valiliği tarafından 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden nedeniyle sınır birlikleri rutin devriyelerini sürdürdükleri belirtilmişti.

Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmişti

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Bordo bereliler sınırda

Öte yandan sınırdaki gelişmeler nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler de Kilis'e gelmişti.