Bodrum Bale Festivali'nden 3 Temsilli yeni bir başlangıç.

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi'nin destekleri düzenlenen 13'üncü Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İzmir, Mersin, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 3 ayrı temsil ile başladı.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleşen festivalde "Ateşkuşu / Bolero / İlkbahar Ayini" gösterileri sahnelendi. Igor Stravinsky ve Maurice Ravel'in müzikleri, Armağan Davran, Volkan Ersoy, Uğur Seyrek ve Mehmet Balkan'ın koreografileri, masalsı konuları, renkli kostüm ve dekorları ile sahnelenen gösteri sanatseverlerden tam not aldı. Igor Stravinsky'nin müziklerleri, Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle sahnelenen Ateş Kuşu gösterisinde, kötü büyücü Kaschei'nin kaçırdığı 13 prensesin, Prens İvan tarafından Ateş Kuşu'nun yardımıyla kurtarılması anlatıldı. Maurice Ravel'in müzikleri, Uğur Seyrek'in koreografisiyle sahnelenen gecenin ikinci gösterisi Bolero'da kadın erkek ilişkileri ana temayı oluştururken, çeşitli çatışmaların ardından kadın ve erkeğin umut, sevgi dolu bir yaşam için hayata sarılmalarına yer verildi.

Igor Stravinsky'nin müzikleri Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenen gecenin son gösterisi İlkbahar Ayini'ninde insanlık tarihinin en eski bilindik paydası olan baharı karşılama seremonileri, doğa ile bir bütün olduğunu bilen ilk insan, doğayı unutan çağdaş insana hatırlatıldı.

İki bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren gösteriyi eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi.

Bale Festivali 21 Temmuz'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Gökkuşağı gösterisiyle devam edecek. 
Editör: TE Bilişim