"Boğa Güreşleri Festivali" hayvan haklarının yöneticilerini çıldırttı.

Menteşe ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi'nde düzenlenen 16. Akkaya Boğa Güreşleri'nde 150 boğa güreştirildi.

Akkaya Arenası'nda gerçekleştirilen güreşleri, kamyon kasaları ve traktör römorklarında yaklaşık 8 bin kişi izledi. Güreşlerde saha çevresinde, sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yaptığı açıklamada, boğa güreşlerinin bölgede çok önemli yeri olduğunu, güreşlere Muğla, Aydın ve İzmir'den getirilen 150 boğanın katıldığını belirtti.

Gümüş, festivalin Muğla'da yaz aylarının önemli etkinlikleri arasında yer aldığına işaret ederek, "Atalarımızdan miras kalan geleneği, kültür, örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız güreşler sayesinde vatandaşlarımızı bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak" dedi.

Hava sıcaklığının 39 derece ölçüldüğü Muğla'da bunalan boğalar, itfaiyenin güreş sahasını sulamasıyla serinletildi. Boğa sahipleri de başlarına döktükleri sularla hayvanları serinletmeye çalıştı.

Mücadeleyi kazanan boğaların sahipleri, saha içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Güreşler sırasında sahiplerinden kaçan bazı boğalar ise izleyenler ve sahiplerine zor anlar yaşattı.
Editör: TE Bilişim